Уокът Zepter Wok може да се използва за приготвяне на най-различни ястия, но днес сме избрали звездата на тези рецепти - говеждото месо! Говеждото месо може и да има лоша слава сред почитателите на здравословното хранене, но умерената му консумация си има своите ползи. То е невероятен източник на протеини и особено добър източник на желязо и цинк. Всеки, който страда от ниско кръвно налягане, бързо ще усети ползите, ако добавя червено месо към диетата си от време на време.
Както винаги, при месото е особено важно откъде го купувате. Винаги, когато е възможно, избирайте органични продукти от свободно отглеждан добитък. В рецептата ни сме включили тонове сезонни зеленчуци и оризови спагети, за да разнообразим ястието и да добавим още повече хранителна стойност.
ПРОДУКТИ (за 4 порции):
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 1 шепа нарязано зеле
- 1 стрък зелен лук
- 1 кг говеждо, мариновано в соев сос
- микс от 5 подправки
- 400 г сварени оризови спагети
- слънчогледови семена
- сусамово олио
ПРИГОТВЯНЕ:
- Нарежете чушките и морковите на лентички, а лука - на резени.
- Поставете телешкото, мариновано в соев сос в студен уок Zepter Wok Z-W3045 и подправете с микса от 5 подправки.
- Задушете на средна температура от 120 °C за 3 минути.
- Добавете чушките, морковите, тиквичката и зелето в уока, намалете градусите на 90°C и гответе още 10 минути.
- Добавете оризовите спагети, зеления лук, слънчогледовите семена и сусамовото олио и разбъркайте.
- Сервирайте в порцеланов сервиз Imperial Gold.
Шеф Петра Герич