Колко пъти сте искали да си приготвите свежо и сочно ястие сред природата?
Запалете огъня за готвене и променете начина, по който прекарвате свободното си време на открито.
Както винаги, приготвихме цялото ястие в съдовете за готвене Zepter Masterpiece. Благодарение на хирургичната стомана клас 316 - L, от която са изработени нашите съдове, модерната технология против залепване MRA и иновативния дизайн, съдовете за готвене Zepter Masterpiece гарантират максимална питателност и запазване на вкусовите качества, без да е нужно да добавяте допълнително олио, вода или мазнини.
ВЕГЕТАРИАНСКИ ШИШЧЕТА
За шишчетата:
- Червени, жълти и зелени пиперки
- Червен лук
- Щипка пушен лют пипер
За гарнитура - хумус:
- 1 консерва нахут
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. тахан
- сокът на един лимон
- 1 равна ч.л. хималайска сол
- 1 равна ч.л. кимион
- около 50 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Приготвяне на шишчетата:
Нанижете последователно зеленчуците на шишчетата и ги запечете върху грил за по две минути от всяка страна.
Приготвяне на хумуса:
Сложете нахута, тахана, солта, кимиона, пушения лют пипер, лимоновия сок и зехтина в каната на нашия блендер MixSy. Миксирайте, докато се получи гладка смес. Ако е необходимо, добавете малко от течността, в която е киснал хумусът или малко зехтин (докато получите желаната консистенция).
Сервиране:
Поставете внимателно готовия хумус върху чинията за сервиране. Отгоре него подредете шишчетата (поръсени с хималайска сол) и залейте с малко зехтин. Наръсете с нарязан на ситно див лук.
ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА
За шишчетата:
- 500 г пилешки гърди
- 1-2 глави червен лук
За маринатата:
- 1 с.л. балсамов оцет
- 1/2 ч.л. пушен лют пипер
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. сух риган
- 2 скилидки чесън
- кората и сока на един лимон
- прясно смлян черен пипер
- 50 мл зехтин
За млечния сос:
- 400 мл гръцки йогурт
- 30 мл зехтин
- 1 с.л. нарязани на ситно листа от мента
- 1 с.л. нарязан на ситно босилек
- 1 с.л. нарязан на ситно магданоз
- сокс на един лимон
- 1 люта червена чушка
- хималайска сол, черен пипер
Допълнително за сервиране: 1 авокадо
Начин на приготвяне:
Приготвяне на месото:
Сложете всички необходими за маринатата продукти в подходяща кутия VacSy разбъркайте ги добре и добавете нарязаното на кубчета месо. Разбъркайте отново, затворете кутията VacSy и оставете в хладилника за една нощ.
На следващия ден (макар че можете да подготвите месото и няколко дни по-рано) нанижете месото и червения лук на шишчетата, като ги редувате, и ги запечете за по няколко минути от всяка страна.
Приготвяне на млечния сос:
В купа смесете нарязаните на ситно листа от мента, босилека и магданоза с лимоновия сок, малко сол, черен пипер, лютата чушка (нарязана на ситно), гъстия йогурт и зехтина.
Сервиране:
Сложете готовия сос в чиниите за сервиране, а върху него подредете шишчетата (поръсени с хималайска сол) с украса от нарязана на колелца краставица и няколко листа от авокадо.
СВИНСКИ ШИШЧЕТА С АНАНАС
За шишчетата:
- 600 г свинско филе
- 1 пресен ананас
- малко магданоз
За ананасовия сос:
- 400 мл сок от ананас
- 1 с.л. мед
- 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил
- 1 скилидка чесън
- 3-4 с.л. соев сос
- 1 ч.л. нишесте
- 1/2 люта чушка или някакъв лют сос (по ваш вкус)
- хималайска сол и прясно смлян черен пипер
- микс от зелени салати
- Пресен розмарин
Начин на приготвяне:
Приготвяне на маринатата и ананасовия сос:
Сложете сока от ананас, меда, джинджифила, чесъна, соевия сос, нишестето, солта и пипера в тенджера и ги сварете на средна температура, докато сосът се редуцира на половина и се сгъсти. Охладете соса и отделете половината за сервиране. Към другата половина добавете свинското филе, нарязано на кубчета. Поставете месото с маринатата в кутия VacSy и ги оставете в хладилника за една нощ. Така те ще останат свежи в продължение на дни.
На следващия ден (макар че можете да подготвите месото и няколко дни по-рано) нанижете месото и ананаса на шишчетата, като ги редувате, и ги запечете за по няколко минути от всяка страна.
Отделно гриловайте няколко парчета ананас и ги сервирайте с шишчетата (поръсете ги леко с хималайска сол) и с останалата част от ананасовия сос.
ТЕЛЕШКИ ШИШЧЕТА С АСПЕРЖИ
За шишчетата:
- 600 г телешки котлети
- 200-300 г аспержи
За маринатата:
- 1 ч.л. чесън на гранули
- 1 ч.л. лук на гранули
- 1 ч.л. сух босилек
- 30 мл зехтин
За дресинга:
- 2 с.л. нарязана на ситно мента
- 2 с.л. нарязан на ситно магданоз
- 1 люта чушка
- 50 мл зехтин
- 20 мл винен оцет
- сол, пипер
За гарнитура:
- 400 г сварена зелена леща
- 1 глава червен лук
- малко зехтин
- хималайска сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Приготвяне на месото:
Сложете всички необходими за маринатата продукти в подходяща кутия VacSy , разбъркайте ги добре и добавете нарязаното на кубчета месо. Разбъркайте отново, затворете кутията VacSy и оставете в хладилника за една нощ.
На следващия ден (макар че можете да подготвите месото и няколко дни по-рано) нанижете месото и аспержите на шишчетата, като ги редувате, и ги запечете за по няколко минути от всяка страна, докато придобият златист цвят.
Приготвяне на дресинга:
В подходящ съд смесете нарязания на ситно магданоз, ментата, лютата чушка, зехтина, винения оцет, солта и пипера.
Приготвяне на гарнитурата:
Задушете нарязания на ситно червен лук в малко зехтин, добавете сварената леща и задушете за кратко. След това подправете със сол и пипер.
Сервиране:
Поставете лещата от едната страна на чинията, а шишетата подредете от другата (подправете ги с малко хималайска сол) и сервирайте с парченце лимон и дресинга.
Добър апетит!