НАУЧЕН ПОДХОД

Функции на системата за светлинна терапия Bioptron:

  1. Оптичен блок на Brewster
  2. Биоптрон полихроматична светлина
  3. Ниско енергийна светлина Bioptron
  4. Некохерентна светлина Bioptron
  5. Биоптрон вертикално линейно поляризирана светлина
  6. Биоптрон хиперполяризирана светлина

Bioptron-new_lamps-narrow

ОПТИЧЕН БЛОК НА БРЮСТЪР (ОГЛЕДАЛО НА БРЮСТЪР)

Висококачественият оптичен блок на Brewster е разположен под определен ъгъл в устройството на BIOPTRON. Когато дифузната / неподредена - неполяризирана светлина от източника на светлина на BIOPTRON попадне върху оптичния блок на Brewster, тя се отразява и става (с минимална загуба на отражение) изцяло и перфектно вертикално линейно поляризирана.


Zepter-Bioptron-24-v2-EN

ПОЛИХРОМАТИЧНА СВЕТЛИНА BIOPTRON

BIOPTRON генерира светлина във видимия спектър, както и част от инфрачервената дължина на вълната, варираща от 480 nm до 3400 nm, което е 1,15 - 2,90 eV (с ясно изразен пик при 720 nm, 1,70 eV)), позволявайки на светлината да проникне дълбоко през в тъканите, активиращи и насърчаващи различни клетъчни и биологични процеси, които ускоряват регенеративните и възстановителните процеси на оздравяване.

Zepter-Bioptron-Light-Therapy-01

BIOPTRON НЕКОХЕРЕНТНА СВЕТЛИНА

Извънфазовата или несинхронизираната светлина се характеризира със светлинни вълни, които не са синхронизирани във времето или пространството. Честите и случайни промени на фазите между фотоните на светлината с различни честоти на вълната и дължината на вълната правят това светлина с ниска интензивност. 

Несъгласуваната светлина на BIOPTRON насърчава безопасно, неинвазивно и ефективно оздравяване без риск от развитие на резистентност към терапията. За разлика от това, повечето лазерни светлини имат висока интензивност, кохерентна светлина, която има висок потенциал за увреждане на тъканите.

Zepter-Bioptron-21

BIOPTRON СВЕТЛИНА C НИСКА ЕНЕРГИЯ

BIOPTRON доставя постоянен поток светлина с постоянен интензитет (известен също като плътност на мощността) от 40 mW / cm2 на разстояние 10 см от третираната зона. Дозировката на BIOPTRON светлината може да бъде точно определена, тъй като светлината на BIOPTRON има два компонента, мощност и време: Енергия (J) = мощност (W) × Време (и) (правилото на Бунсен-Роско за взаимност във фотобиологията). 

С други думи, ако мощността се удвои и времето на излагане наполовина, ще бъде доставено същото количество енергия, но ще бъдат постигнати и наблюдавани много различни биологични реакции. BIOPTRON доставя доза светлина, еквивалентна на средна енергийна плътност от 2,4 J / cm2 в минута. Това представлява ниска и безопасна дозировка на светлината, която стимулира естественото изцеление без странични ефекти.

BIOPTRON ВЕРТИКАЛНО ЛИНЕЙНА ПОЛЯРИЗИРАНА СВЕТЛИНА (VLPL)

Когато дифузната светлина, излъчвана от халогенната крушка, се сблъсква с и се отразява от оптичната единица на Brewster, тази светлина става вертикално линейно поляризирана с вълни, които се разпространяват във вертикални успоредни равнини в една посока. За разлика от дифузната и лазерна светлина, BIOPTRON VLPL действа не само върху молекулите въз основа на техните абсорбционни характеристики, но действа ефективно върху структурата и организацията на биологичните процеси, молекули и тъкани и следователно има значително по-добър лечебен ефект.

Всички биологични структури в нормалното си функционално състояние са линейно подредени (като течни кристали, колаген, микротрубове, липиди в мембраните, вътрешно митохондриално подреждане и линейна организация на диполните моменти на вода). Когато биологичните процеси са разбъркани, поради линейната си организация, VLPL ги връща в тяхното оптимално функционално състояние.

По същество, в допълнение към поляризацията, BIOPTRON осигурява оптимален избор на светлинни спектри и светлинна енергия във времето, необходими за лечението на много медицински състояния. Обяснението на такъв дълбок ефект на феномена BIOPTRON, наред с други неща, се крие във факта, че 85,5% от всички молекули в човешкия организъм са водни молекули (съставени от водородни и кислородни атоми) и че всяка от тях има определена функция в тялото.

DiagramHyperpolarizedLight-XL

BIOPTRON ИСТОРИЯ

ИЗОБРЕТЕНИЕТО


Датският лекар Нилс Риберг Финсен основава модерна светлинна терапия преди около 100 години. През 1903 г. е награден с Нобелова награда за медицина за постиженията си със светлотерапия. Финсен създаде първото устройство, което генерира технически синтезирана слънчева светлина и постигна изключителни резултати при лечението на пациенти, страдащи от специален тип кожна туберкулоза.

РАЗВИТИЕ НА СВЕТЛИННА ТЕРАПИЯ BIOPTRON

В началото на развитието на фото медицината в съвременната светлинна терапия се използват предимно инфрачервени и ултравиолетови части от спектъра. В началото на 80-те години изследователски екип от учени създаде източник на светлина, който първоначално се основаваше на лазерна терапия с ниско ниво, но всъщност работеше с почти целия спектър от видима светлина и част от инфрачервена светлина. Изследването разкри определени физически характеристики, които са от съществено значение за ефективността на светлинната терапия. Въз основа на тази технология по-късно беше създадена системата за лечебна терапия BIOPTRON. 

BIOPTRON AG работи непрекъснато с експерти, изследователи и лекари в много страни, за да проучи характеристиките и терапевтичната ефективност на светлината терапия на BIOPTRON.

bioptron-gallery-2

bioptron-gallery-1

СЕРТИФИКАТИ

BIOPTRON AG - ASSURING TOP QUALITY

Вътрешните лаборатории на BIOPTRON AG непрекъснато се занимават с тестване и оптимизиране на устройства BIOPTRON според последните научни изследвания, проведени от независими институции. Едновременно с това BIOPTRON устройствата са допълнително сертифицирани от акредитирани независими институти за тестване. Нашите бизнес процеси, включително научноизследователска и развойна дейност, оценка на доставчиците, доставката на компоненти за производство, текущи проверки и самия продукт, отговарят на всички очаквани регулации съгласно директивата на Европейската общност за медицински изделия 93/427 ЕИО, както и на специфичните национални разпоредби на местните пазари.