Shopping cart icon

СЬОМГА

СЬОМГА

Това са шестте най-известни ползи на сьомгата за здравето:

  1. Защитава от рак - витамин D и селенът могат да подтиснат растежа на раковите клетки.
  2. Влияе благотворно върху сърдечно-съдовата система - намалява риска от инсулт, сърдечен удар, висок холестерол или високо кръвно налягане.
  3. Подобрява зрението - сьомгата и рибните масла като цяло са полезни за очите и подобряват зрението.
  4. Разкрасява - сьомгата стимулира производството на колаген, подмладява кожата и я прави по-еластична.
  5. Подобрява съня - страхотен източник на триптофан - 100% естествен седатив, който намалява времето за заспиване. 
  6. Бори се срещу възпаленията - мастните киселини Омега 3, както и протеините имат мощни противовъзпалителни свойства.

Насладете се на готвенето и на храната!

ПРОДУКТИ (за 4 порции):

  • 300 г маслена тиква
  • 1 стрък праз лук
  • 200 г зелен грах
  • 1 връзка копър
  • 4 филета от сьомга (по 150 г всяко)
  • Микс от сухи подправки (риган, кимион, пипер)
  • сушени семена от копър (по избор)
  • 1 чаша (200 мл) бяло вино
  • студенопресован зехтин (по избор)

 

 

ПРИГОТВЯНЕ:

  • Сложете маслената тиква, праза и свежите подправки на дъска за рязане Zepter Felix. Нарежете и миксирайте с помощта на нож Santoku.
  • Първо поставете зеленчуците (тиквата, праза и граха) в студен овален грил тиган (Z-V3025Z), без да добавяте никаква мазнина или вода. Добавете филетата от сьомга върху зеленчуците, като преди това ги подправете щедро с микса от подправки, полейте с чаша вино и покрийте с капак.
  • Настройте температурата на индукционния котлон на средна степен (160°C) и гответе 2 минути, след което намалете температурата на 90°C и гответе още 20 минути.
  • След 20 минути махнете капака и сервирайте в порцеланов сервиз Royal Gold Boreaux или Imperial Gold Bordeaux.
  • По желание, можете да поръсите със зехтин.
  • Със системата на Zepter готвим здравословна храна без мазнини и така създаваме по-вкусни и по-здравословни ястия.

 

  • Храната изглежда по-добре: цветът, формата и текстурата се запазват
  • Храната е по-вкусна: естествените аромати и вкусове се запазват (дори без да добавяте сол)
  • Храната е по-здравословна: хранителните и биологичните качества (важни хранителни вещества, витамини, минерали, протеини, микро и макроелементи) се запазват. Храната не загаря и няма акролеин (канцерогенно вещество).

 

 

Приятен апетит!

Шеф Петра Герич


Публикувано: 13.5.2018 г. 15:21:38 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Кухня
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката