Подсилете вкуса, като гарнирате бургерите с домашно гуакамоле, чътни от манго или домашна майонеза и добавете хрупкавост със свежи зеленчуци по ваш избор. Сиренето камембер придава финалната нотка на мек, земен вкус и воала! Ето ви го перфектният бургер.
Благодарение на съдовете за готвене Zepter Masterpiece успяхме да гриловаме нашите бургери на ниска температура, без да добавяме олио или мазнина. Така запазихме вкуса и обема им в максимална степен.
Ако сте виждали как месото се свива в тигана при готвене, това се дължи на факта, че го приготвяте на висока температура, солите го по време на готвенето и го пържите в растителна или животинска мазнина. Резултатът е цели 30% загуба на количеството на храната! Иновативното трислойно термоакумулиращо дъно на Zepter акумулира енергия на дъното на съда и ви позволява да готвите на значително по-ниска температура. Така протеините не се губят, а съдържанието на мазнини в говеждото и пилешкото месо се понижава съответно с 67% и 51%!
ПРОДУКТИ:
- 500 г мляно говеждо месо
- 500 г мляно пилешко месо
- 100 г сушено говеждо месо
- черен пипер
- чили (по избор)
- 1 ч.л. къри на прах
- 1 с.л. песто от свежи подправки
- манго чътни
- майонеза
- гуакамоле
- сирене камембер
- свежи зеленчуци по избор
- питки за бургер
ПРИГОТВЯНЕ:
- Смесете мляното говеждо месо, сушеното говеждо, пипера и чилито в една купа, а пилешкото, кърито, пестото и пипера - в друга.
- Оформете кюфтета за бургери от отделните смеси.
- Сложете бургерите в студен грил тиган Zepter Z-V3025Z, без да добавяте никаква мазнина или вода в него.
- Запечете на средна температура от 90°C за 10 минути от всяка страна.
- От едната страна на питката за бургер намажете манго чътни, майонеза или гуакамоле, а отгоре гарнирайте с камембер и свежи зеленчуци по избор.
- Сервирйте на дъска за рязане Felix Zepter.
Шеф Петра Герич