С нашата касерола можете да сготвите пикантни свински ребра с барбекю сос за по-малко от 2 часа. Благодарение на технологията Closed Circle (затворен кръг), питателните сокове остават в тенджерата и позволяват ястието да се готви в собствените си сокове. Готвите, без да добавяте никаква растителна или животинска мазнина или вода. Храната запазва своите хранителни и биологични качества (витамини, минерали, протеини, микро и макроелементи), има по-малко калории и няма опасни вещества.
Смесете всички продукти, сложете месото в тенджерата и изчакайте да вкусите най-крехките ребра, които някога сте опитвали (без да преувеличаваме, дори спряхме снимките, за да ги пробваме). Да ви е сладко!
ПРОДУКТИ (за 4 порции):
- 1 кг свински ребра
- За барбекю соса, с който да полеете месото, ще са ви необходими:
- 2 с.л. дижонска горчица
- 5 с.л. доматен концентрат (или пресни домати по време на сезона)
- сушени домати
- 500 мл тъмна бира
- 2 люти чушки
- настърган пресен джинджифил (по-избор, парче джинджифил с размерите на палец)
- 5 с.л. мед
- подправки на вкус (кимион, кориандър, канела, черен пипер)
- соев сос
ПРИГОТВЯНЕ:
- Смесете всички продукти с помощта на MixSy, за да приготвите барбекю соса.
- Поставете месото в студен съд, излейте соса върху него и покрийте с похлупак (Casserole Z-2850B).
- Настройте котлона на средна степен и гответе 10 минути (на 160°C на индукционния котлон), след това намалете температурата на 90°C и продължете да готвите още 90 минути, като не махате капака.
- От време на време раздрусвайте съда.
- Накрая, ако желаете, махнете капака през последните 15 минути от готвенето, добавете още мед и оставете излишната течност да се изпари, за да се получи глазура (15 минути максимум).
- Сервирайте ребрата с барбекю сос със зеленчуци, приготвени в уок или със салата колсло.
Шеф Петра Герич