Shopping cart icon

Вкусно заешко с Zepter

Вкусно заешко с Zepter

Здравословно готвене с Zepter: Вкусна рецепта за заек по ловджийски (Заешко Cacciatore)

 

В днешния забързан свят поддържането на здравословен начин на живот става все по-важно. Ние обръщаме повече внимание на храната, която консумираме, затова начините и уредите, които използваме за прготвянето й имат значителна роля. 

Компания Zepter, известна със своите висококачествени съдове за готвене, предлага фантастично решение за здравословно готвене. Ето как да приготвим апетитно и сочно заешко Cacciatore с помощта на Zepter Masterpiece Cookware.

 

Защо да изберете съдове за готвене Zepter:

Преди да пристъпим към рецептата, нека разберем защо съдовете Zepter са отличен избор за здравословно готвене. Преди всичко, те са проектирани да запазят естествените вкусове и хранителни вещества на храната чрез използване на специална техника за готвене, наречена „готвене без вода“. Този метод гарантира, че витамините и минералите се запазват в храната, което води до по-здравословни и по-вкусни ястия.

 

Rabbit Cacciatore: Здравословна наслада

Cacciatore означава "ловец" на италиански. В кухнята alla cacciatora се отнася до ястие, приготвено в "ловджийски стил" с лук, билки, домати, чушки и понякога вино.

Rabbit Cacciatore е класическо италианско ястие, което съчетава крехко заешко месо с богат доматен сос и комбинация от ароматни билки и зеленчуци. Това е не само приятно кулинарно изживяване, но и здравословен избор поради немазното и богато на протеини заешко месо и изобилието от зеленчуци.

 

Съставки:

• 1 цял заек, нарязан на парчета;

• 2 супени лъжици зехтин;

• 1 глава лук, нарязана на ситно;

• 2 скилидки чесън, смлени;

• 1 червена чушка, нарязана на филийки;

• 1 жълта чушка, нарязана на филийки;

• 1 консерва домати на кубчета (400гр);

• ½ чаша червено вино (по желание);

• 1 чаша пилешки бульон;

• 1 ч.л. сух риган;

• 1 ч.л. сух босилек;

• Сол и черен пипер на вкус;

• Пресен магданоз, нарязан (за гарнитура).

 

Начин на приготвяне:

Загрейте вашия Zepter съд за готвене на среден огън и добавете зехтина. 

Добавете парчетата заек и ги запечатайте от всички страни за няколко минути. Извадете заека от тенджерата и го оставете настрана.

В същата тенджера добавете наситнения лук и смлян чесън. Запържете, докато станат прозрачни и ароматни.

Добавете нарязаните чушки и продължете да готвите още няколко минути, докато омекнат.

Изсипете доматите на кубчета, червеното вино (по желания), пилешкия бульон, сушения риган, сушения босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки.

Върнете парчетата заек в тенджерата, като се уверите, че са потопени в соса.

Покрийте тенджерата на Zepter с капака, като по този начин се създава плътно затваряне, което  улавя ароматите и хранителните вещества.

Намалете котлона до минимум и оставете заешкото Cacciatore да къкри за около 1,5 до 2 часа, докато месото омекне и се отдели от костта.

Сервирайте в купички, гарнирано с пресен магданоз за допълнителна свежест и вкус.

 

Ползите от готвенето в съдове Zepter:

Съдовете за готвене на Zepter са специално проектирани, за да гарантират, че вашата храна е приготвена по възможно най-здравословния начин. Ето как те допринасят за здравословното готвене:

 

Готвене без вода: Съдовете Zepter използват техника за готвене без добавяне на вода, намалявайки необходимостта от олио или мазнини. Този метод запазва естествените вкусове и хранителни вещества на съставките, което води до по-здравословни и по-вкусни ястия.

Равномерно разпределение на топлината: Съдовете Zepter разпределят топлината равномерно по време на процеса на готвене, предотвратявайки горещи точки и гарантирайки, че храната ви се готви постоянно. Тази функция намалява риска от преваряване или недостатъчно печене, като по този начин запазва хранителната стойност на продуктите, които не намаляват драстично обема си, като при готвене с обикновенни съдове.

 

Вакуумно готвене: Съдовете Zepter са проектирани да създават вакуумно уплътнение по време на готвене. Това уплътнение улавя парата и ароматите в съда, подобрявайки вкусовете и предотвратявайки загубата на основни витамини и минерали. 

 

Готвенето с Zepter не само подобрява вкуса на вашите ястия, но също така помага за по-здравословен начин на живот, като запазва истинския вкус на храната, витамините, минералите и други хранителни стойности на вашите продукти. 

Приготвяйки нашата вкусна рецепта за заешко Cacciatore, можете да се насладите на ароматно и богато на хранителни вещества ястие, което демонстрира предимствата на готвенето с Zepter. 

Така че, вземете своя съд за готвене Zepter СЕГА и се впуснете в пътуване към здравословни и възхитителни кулинарни изживявания. Добър апетит!

 

Изберете своя любим модел Zepter Masterpiece Cookware от тук: Zepter - Съдове за здравословно готвене Zepter

 


Публикувано: 21.6.2023 г. 15:41:00 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Кухня
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката