Качествената пържола не изисква много подправки и се приготвя най-добре чрез печене на скара. Фактът, че можете да ядете сурова пържола под формата на Kарпачо или Tартар, говори колко е вкуснo и висококачественo e месото. Пържолата на скара най-често се сервира цяла с гарнитура от ароматни сосове или нарязана на тънки филийки „талята“, което я прави чудесно допълнение към салатите.
За да направим нашето ястие още по-вкусно, решихме да използваме отлежала пържола (aged steak). За да се постигнат вкусовите качества на пържолата, месото трябва да отлежи няколко дни в контролирани условия. За целта, предлагаме да използвате нашата система VacSy, където да оставите месото да престои няколко дни.
С помощта на съдовете за готвене Zepter Masterpiece приготвихме и кремообразно картофено пюре и зеленчуци на скара, като гарнитура към нашата пържола. Тази напълно балансирана храна е лесна за смилане и е пълна с хранителни вещества, протеини, витамини и фибри. Използването на съдове за готвене Zepter Masterpiece с превъзходна неръждаема стомана 316L, усъвършенствана технология и иновативен дизайн позволява готвене без вода и пържене без мазнини. Храната е по-здравословна, но по-вкусна, запазва естествените си аромати, вкусове, хранителни и биологични стойности и не произвежда опасни вещества.
Съставки (за 1 порция)
- 250 г отлежал стек;
- 20 г тиквички;
- 10 г аспержи;
- 10 г тиква;
- 20 г броколи;
- 150 г картофи;
- Песто от листа на целина;
- Розмарин;
- 1 г черен пипер.
Подготовка:
- Измийте и нарежете зеленчуци по желание.
- Покрийте с капак овалния грил -Z-V3025Z и включете индукционния котлон на 240°C. Оставете за 2 минути.
- Добавете пържолите в тигана, без да добавяте олио, мазнина или подправки. Покрийте и намалете температурата до 90°C, тъй като в този момент грилът ще бъде достатъчно горещ, за да създаде ефект на скара.
- Печете пържолите от всяка страна за 2 минути.
- След като пържолата се изпече добре от двете страни, добавете розмарина и зеленчуците към грила, покрийте и гответе още 5 минути при 90°C.
- Извадете решетката от източника на топлина.
- Поставете картофите в уреда Z-2030 и гответе за 20 минути при 90°C, без да използвате вода.
- Смесете сварените картофи с MixSy до кремообразна смес и добавете пестото.
- Нарежете пържолата талята и подправете с черен пипер.
Сервирайте в порцелан Imperial Gold.
Препоръка на главния готвач: Оставете пържолата да почине няколко минути, преди да нарежете и сервирате!
Насладете се!
Главен готвач Петра Герич