Печената на грил патица е истинско удоволствие за сетивата. Патешкото се смята за червено месо - дори и гърдите, но има два трика при неговото приготвяне: не прекалявайте с термичната обработка и гриловайте с кожата надолу, за да може да се разтопи възможно най-много мазнина и да постигнете приятна хрупкавост.
За щастие, това е лесно със съдовете за готвене Zepter Masterpiece, с които готвите на по-ниска температура, без да използвате никаква допълнителна вода или мазнина.
Когато готвите на висока температура, подправяте със сол по време на готвенето или пържите в мазнина, губите цели 30% от количеството на храната! Благодарение на термоакумулиращото дъно на Zepter на дъното на тигана се генерира енергия, което ви позволява да готвите на значително по-ниска температура. Така не губите протеини и намалявате съдържанието на мазнини!
ПРОДУКТИ:
- 2 бр. патешки гърди (около 500 г)
- канела
- микс от 5 подправки
- 2 глави цвекло
- 2 с.л. балсамов оцет
- 2 с.л. мед
- 100 г пъпеш
- 1 с..л. песто
- 50 г орехи
РИГОТВЯНЕ:
- Набраздете с нож кожата на патешките филета и подправете с канелата и микса от 5 подправки.
- Сложете филетата в студена касерола Zepter Z-Q1918, без да добавяте никаква вода или мазнина.
- Гриловайте на умерена температура 160°C за три минути, след това намалете температурата на 90°C и гответе още 15 минути.
- Отстранете касеролата с патешкото от котлона.
- Поставете нарязаното на кубчета цвекло в тиган Zepter Z-FP2016SC и го оваляйте в балсамовия оцет и меда.
- Гответе 2 минути на 160°C, след което намалете котлона на 60°C и гответе още 15 минути.
- Изключете котлона и добавете пъпеша, орехите и пестото.
- Сервирайте пилешките филета върху салатата от цвекло в порцелановите съдове от серията Royal Gold.
Шеф Петра Герич