Тези джинджифилови бисквитки изглеждат толкова добре и са невероятно апетитни! Освен че са вкусно допълнение към чая или кафето Zepresso, те са красиво допълнение към празничната маса.
Нашите бисквитки също са веган. Освен това използваме брашно от спелта, за разлика от универсалното брашно и кокосовата захар вместо бяла захар, така че да можете да се насладите, без да се притеснявате от калориите и хранителната стойност.
СЪСТАВКИ (за около 30 броя)
- 90 г кокосово масло;
- 90 г кокосова захар;
- 120 г мед;
- 2 ч.л. какао на прах;
- 100 г смлени печени лешници;
- 200 г брашно от спелта;
- 2 ч.л. джинджифилов микс или джинджифил на прах;
- ¼ ч.л. сода за хляб
- кора от половин лимон
- Щипка сол
- НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Смесете и поставете сухите съставки в една купа, а разтопеното кокосово масло, кокосовата захар и меда в друга.
- Постепенно добававяйте сухите съставки в купата със захарта, маслото и меда за да направите тестото
- Разделете тестото на 2 части, покрийте го с фолио и го поставете в хладилник да се охлади за поне 3 часа или за една нощ.
- След като тестото се охлади, поставете всяка между два листа пергаментова хартия и започнете да разточвате тестото.
- Използвайте формички за бисквитки, за да направите желаните от вас форми.
- Печете 12 минути на 180°C.
- Оставете да изстине, след което сервирайте.
Съвет: Ако нямате предварително приготвен джинджифилов микс за сладките, направете свой собствен!
Ето рецептата: Смесете ½ ч.л. смлян джинджифил, 1 ч.л. канела, ¼ ч.л. смлян карамфил, ¼ ч.л. смлян кардамон (без връх), щипка индийско орехче и щипка смлян звезден анасон.