Тази година ви предлагам да обогатите трапезата си с вкусно агнешко и да изненадате любимите си хора. Както винаги, Zepter мисли за вашето здраве, ето защо ви предлагаме рецепта, приготвена по здравословен начин. Обещаваме ви, че ще усетите истинския вкус на агнешкото, на който ще се насладите с всичките си сетива. Приятен апетит!
Продукти:
- 6 моркова
- връзка розмарин и мащерка
- 4 глави лук
- 2 кг агнешки котлети
- 6 картофа
- 200 г тиква
- 200 г чери домати
- скълцан черен пипер (на вкус)
- сух копър
- 400 мл бяло вино
Поставете агнешките котлети в студен съд Z-2850B, като добавите и розмарина и мащерката. Сложете черния пипер, копъра, зеленчуците (картофи, чери домати, тиква, моркови, лук) и бялото вино. Покрийте с похлупак и поставете върху индукционния котлон. Настройте температурата на средна степен (160°C) и гответе 10 минути. Намалете температурата на 90°C и оставете ястието да се готви бавно за 1 ч на нисък градус.
Насладете се и се потопете в едно ново кулинарно преживяване.
Автор
Шеф Петра Герич