Родината на това ястие е Унгария и то е превъзходен избор за студените зимни дни. С времето пилешката яхния се превръща от ястие, което е сравнително непознато извън Източна Европа, в любима храна за хората, копнеещи да похапнат нещо топло и засищащо.
Основната съставка, която придава уникалния вкус на това блюдо, естествено, е червеният пипер. Препоръчваме да използвате възможно най-качествен червен пипер, тъй като именно той придава вкуса на ястието - сладък или опушен, изборът е ваш. Ако обичате лютичко, можете да добавите и сушен лют пипер. За допълнителен обем и питателност сложихме и малко нарязани моркови и картофи.
Благодарение на съдовете за готвене Zepter Masterpiece нямаше нужда да добавяме никаква допълнителна мазнина или вода към паприкаша, което намали общото съдържание на мазнина в ястието, без да правим компромис със вкуса. Всички съдове за готвене Zepter Masterpiece са изработени от неръждаема стомана клас 316-L, което ви позволява да готвите на ниска температура, като запазвате всички продукти непокътнати и си осигурявате максимални нива на хранителната стойност. А най-важното е, че в процеса на готвене не се отделят никакви токсични вещества.
Приятен апетит!
ПРОДУКТИ:
- 1 кг пиле (бутчета и бедра)
- 4 моркова
- 5 картофа
- 5 домата
- 1 стрък целина
- 100 г пресен лук
- 2 пръчици канела
- шепа черен пипер на зърна
- 2 с..л. сладък червен пипер
- лют червен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сложете пилето в студена тенджера Zepter Z-2455t, без да добавяте никаква мазнина или вода.
- Прибавете пръчиците канела, черния пипер на зърна, мления червен пипер и лютия пипер.
- Захлупете и гответе на средна температура от 160°C за 5 минути.
- Намалете котлона на 90°C и добавете в тенджерата нарязаните моркови, картофи, домати на кубчета и целина. Покрийте с похлупак и гответе още 10 минути.
- Добавете зеления лук и прясното песто. Разбъркайте.
- Сервирайте в порцелановите съдове от серията Black & White .
Шеф Петра Герич