Shopping cart icon

САЛАТА С ОМАР

САЛАТА С ОМАР

Съдовете за готвене Zepter Masterpiece ни позволяват да задушим омара, вместо да го варим, а така месото остава много по-ароматно и крехко. Мангото, авокадото и пикантният дресинг от лимон и портокал още повече подсилват деликатния вкус на месото, без да го убиват. Разведрете зимните дни и пробвайте нещо ново!

 


ПРОДУКТИ:

  • 1 кг омар
  • 1 връзка розмарин
  • 200 г чери домати
  • вода, пречистена с Aqueena
  • 1 манго
  • магданоз
  • 1 авокадо
  • 100 г рукола
  • сока на един портокал
  • сока на 1/2 лимон
  • лимонов сок
  • 50 г босилек
  • 100 мл зехтин
  • черен пипер
  • чили

 

 

ПРИГОТВЯНЕ:

  • Поставете омара, розмарина и половината чери домати в студен грил тиган Zepter Z-V3025Z и добавете малко вода, пречистена с Aqueena.
  • Включете котлона на 160 C и оставете да се готви 2 минути. След това намалете температурата на 90 C и гответе още 20 минути (с капак).
  • През това време, нарежете на ситно мангото, авокадото, магданоза и останалите чери домати.
  • Смесете нарязаните на ситно зеленчуци и магданоза в купа и подправете със сока от портокал и лимон, черен пипер, чили, зехтин и босилек.
  • Сервирайте омара върху салата в порцелановите съдове от серията Rio Gold.

Шеф Петра Герич


Публикувано: 13.12.2018 г. 12:11:08 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Кухня
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката