Ако тази година на Коледа ще посрещате гости - вегани или вегетарианци, ви представяме семпли, но ароматни рецепти, създадедни за вашето коледно меню с помощта на уредите за готвене на Zepter Masterpiece.
Ще намерите рецепта за филе от сьомга на скара, което е идеално допълнение към вашата вечеря или основно ястие на Коледа, ако гостите ви не консумират месо. Веганските ястия от картофи, манголд и гуакамоле могат да бъдат перфектна гарнитура, докато зимната зелена салата със сушени червени боровинки и ядки добавя доза свежест.
Не се притеснявайте, не сме забравили и десерта. Следете нашия блог за рецепта за веган коледен пудинг!
Приготвихме цялото това коледно меню, без да използваме допълнителна вода, олио или мазнини по време на процеса на готвене. Вие също можете!
Благодарение на майсторския дизайн и използването на превъзходна неръждаема стомана 316-L в съдовете за готвене Zepter Masterpiece, ние можем да готвим, без да се притесняваме, че храните ще залепнат или нашите тигани ще потъмнят. Приготвяйте картофи без вода и печете риба на скара без олио за максимално запазване на хранителните вещества. След приключване на процеса на готвене, мовете да поръсите със зехтин и други подправки за допълнителен вкус, като същевременно запазите целостта на вашите съставки.
Нека празничното пиршество започне!
СЪСТАВКИ:
За филето от сьомга:
- 1 цяло филе от сьомга (около 1 кг);
- 1 лайм;
- 1 ч.л. горчица;
- 1 ч.л. пчелен мед;
- 2 скилидки чесън;
- 2 ч.л. ситно нарязан магданоз;
- 1 ч.л. ситно нарязан копър;
- Черен пипер;
- 50-70 мл зехтин;
- Няколко стръка копър;
За манголда и картофите:
- 3-4 връзки манголд;
- 1 кг червени картофи;
- 1 глава лук;
- Сок от половин лимон;
- Черен пипер;
- Зехтин;
За гуакамолето
- 1 малка глава лук;
- 1 люта чушка;
- 1 авокадо;
- Сок от половин лимон;
- Черен пипер;
- Зехтин;
За салатата:
- 300 г смесени зеленчуци;
- 1 шепа сушени боровинки;
- 1 малка шепа ядки;
- 1 ябълка;
- Черен пипер;
- 1 ч.л. горчица;
- Сок от половин лимон;
- Зехтин;
ПРИГОТВЯНЕ
- Сьомга
- Обезкостете филето от сьомга, ако е необходимо.
- Поставете филето в грил Zepter Masterpiece Z-V3025Z и покрийте с няколко кръгчета лайм и няколко стръка копър.
- Покрийте с фолио и гответе 20 минути при 90°C.
- Докато сьомгата се готви, комбинирайте ситно нарязан магданоз, копър, чесън, горчицата, меда, лимоновия сок, черния пипер и зехтина в малка купа.
- След като сьомгата е приготвена, поставете я в овална чиния за сервиране Zepter Black & White. Отстранете кръгчетата лайм и копъра и полейте сьомгата с току-що приготвената марината.
- Гарнирайте с пресни кръгчета лайм и няколко стръка пресен копър.
Гуакамоле
- За приготвянето на гуакамоле, поставете всички съставки в контейнера на MixSy и разбъркайте до гладка смес.
Манголд и картофи
- За да приготвите манголда и картофите, първо обелете картофите, след това ги нарежете на кубчета и ги поставете в купа със студена вода.
- Нарежете манголда на ивици.
- Подсушете картофите и след това ги поставете в тенджера Zepter Masterpiece Z-1620 заедно с лука. Включете индукционния котлон на 90°C и гответе за около 15 минути, покрити. След 15 минути махнете капака.
- Добавете манголда в цетката Zepter Masterpiece Z-S20 и подредете върху картофите, за да използвате системата за подреждане на Zepter Masterpiece Cookware за готвене на пара.
- Увеличете котлона до 120°C и гответе 5 минути, след което изключете индукционната плоча и оставете да престои още 5 минути.
- В купа за сервиране на Zepter Black and White комбинирайте картофите и манголда и подправете с лимонов сок, черен пипер и зехтин.
Салата с боровинки и ядки
- За салатата комбинирайте зелената салата, нарязана ябълка, сушените червени боровинки и ядките в купа за сервиране.
- Направете дресинг от зехтин, лимоновия сок и горчица и използвайте за подправяне на салатата.