Съдовете за готвене Zepter Masterpiece ни позволяват да задушим омара, вместо да го варим, а така месото остава много по-ароматно и крехко. Мангото, авокадото и пикантният дресинг от лимон и портокал още повече подсилват деликатния вкус на месото, без да го убиват. Разведрете зимните дни и пробвайте нещо ново!
ПРОДУКТИ:
- 1 кг омар
- 1 връзка розмарин
- 200 г чери домати
- вода, пречистена с Aqueena
- 1 манго
- магданоз
- 1 авокадо
- 100 г рукола
- сока на един портокал
- сока на 1/2 лимон
- лимонов сок
- 50 г босилек
- 100 мл зехтин
- черен пипер
- чили
ПРИГОТВЯНЕ:
- Поставете омара, розмарина и половината чери домати в студен грил тиган Zepter Z-V3025Z и добавете малко вода, пречистена с Aqueena.
- Включете котлона на 160 C и оставете да се готви 2 минути. След това намалете температурата на 90 C и гответе още 20 минути (с капак).
- През това време, нарежете на ситно мангото, авокадото, магданоза и останалите чери домати.
- Смесете нарязаните на ситно зеленчуци и магданоза в купа и подправете със сока от портокал и лимон, черен пипер, чили, зехтин и босилек.
- Сервирайте омара върху салата в порцелановите съдове от серията Rio Gold.
Шеф Петра Герич