Shopping cart icon

РИЗОТО СЪС СКАРИДИ И АСПЕРЖИ

РИЗОТО СЪС СКАРИДИ И АСПЕРЖИ

 

Както винаги сме казвали, морските дарове са невероятен източник на мастни киселини Омега 3 и на протеини. Именно затова решихме в ризотото ни да използваме именно скариди. Днес обаче фокусът ни ще е върху аспержите. Често пренебрегвани като продукт за готвене, аспержите са богати на калций, калий, магнезий, фосфор, желязо и цинк. Високата им хранителна стойност в комбинация с факта, че се смятат за диуретик, ги превръщат в страхотен инструмент за детоксикация на тялото. Те имат и прочистващи свойства върху кръвта, влияят положително на надбъбречните жлези, пикочния мехур и черния дроб и са препоръчителна храна за хора, които страдат от диабет. Това ги превръща в универсална здравословна и вкусна добавка към вашата диета!

За да подсилим вкуса на нашето ризото, използвахме и песто, приготвено предварително. Това, което ни остана от него, съхранихме в нашата кутия VacSy. С VacSy можете да съхранявате храната два пъти по-дълго благодарение на уникалната система за вакумиране.

Това изтънчено ястие се приготвя само за 15 минути благодарение на нашите съдове за готвене Masterpiece. Освен краткото време за готвене, съдовете на Zepter ви помагат и да запазите всички естествени аромати, вкусове, хранителни и биологични качества на храната. С тях вие готвите здравословно - без да добавяте никакви растителни и животински мазнини или вода. Благодарение на неръждаемата стомана 316-L, от която са изработени нашите съдове за готвене, в процеса на приготвяне не се отделят никакви токсични или канцерогенни вещества.


ПРОДУКТИ (за 4 порции):

  • 4 чаши (по 240 г) ориз
  • 8 чаши (450 г.) рибен бульон
  • 500 г скариди
  • 100 г аспержи
  • песто
  • грана падано

 

 

ПРИГОТВЯНЕ:

  • Поставете ориза в тенджерата Zepter Z-2440.
  • Включете индукционния котлон на нисък градус (90°C) и нежно запечете ориза за 2 минути.
  • Добавете рибения бульон и скаридите. Покрийте с капак и гответе 10 минути на ниска температура (90°C).
  • Добавете аспержите, пестото и настъргания пармезана. Бъркайте, докато продуктите се смесят.
  • Сервирайте в порцелановите съдове от серията Flora.

 

Приятен апетит!

Шеф Петра Герич


Публикувано: 28.8.2018 г. 17:42:54 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Кухня
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката