Идеалното ястие за неделната вечер се приготвя в съдовете Zepter Masterpiece, които ви гарантират здравословна храна, сервирана на масата навреме.
Телешкото е особено популярно във френската и в италианската кухня. С ниското си съдържание на мазнини и нежна текстура, то е пълно с протеини, фосфор, цинк, селен, мед и витамин B. Съдържа по-малко калории от говеждото, свинското и агнешкото и има далеч по-малко мазнини, което го прави идеален източник на протеини за по-ограничителните диети.
Ще оваляме нашите котлети в ароматен микс от песто и сирена и ще ги сервираме със зеленчуци, за да ви осигурим едно балансирано ястие. За да постигнем ефект на гриловане, ще използваме нашия овален грил тиган Z-V3025Z. Храната, приготвена в съдовете Zepter Masterpiece, запазва хранителните и биологичните си качества и се готви здравословно - без да добавяте никакви растителни и животински мазнини или вода. Благодарение на неръждаемата стомана 316-L, от която са изработени нашите съдове за готвене, в процеса на приготвяне не се отделят никакви токсични или канцерогенни вещества.
ПРОДУКТИ:
- 300 г телешки котлети
- 40 г тиквичка
- 30 г домати
- 40 г тиква
- 50 г аспержи
Микс от подправки и сирена:
- 10 г тиквено брашно
- 10 г пармезан
- 30 г песто
- 10 г мек кашкавал от краве мляко
ПРИГОТВЯНЕ:
- Миксирайте пармезана, мекия кашкавал, тиквеното брашно и пестото с MixSy.
- Покрийте с похлупак овалния грил тиган Z-V3025Z и го загрейте на 240°C за две минути.
- След като грил тиганът се загрее, сложете в него котлетите, без да добавяте никаква мазнина, сол или подправки.
- Покрийте с капак и намалете температурата до 90°C, след което гриловайте котлетите за по 5 минути от всяка страна.
- Добавете чери доматите, аспержите, тиквичката и тиквата в грил тигана и намажете едната страна на котлетите с микса от сирене и песто.
- Покрийте грил тигана и го оставете на котлона за още 20 минути на температура 90°C.
- Сервирайте в порцеланов сервиз Rio Gold или на дъска за рязане Felix Zepter.
Съвет: За още по-обаятелен вкус, сервирайте с котлетите домашна салса, чимичури или чили сос.
Шеф Петра Герич