Shopping cart icon

ПАСТА ОТ СМЕТАНОВО ПИЛЕ И КИМИОН

ПАСТА ОТ СМЕТАНОВО ПИЛЕ И КИМИОН

В края на натоварената седмица, лека хранене и мека палитра от цветове могат да превърнат вашата кухня в тих пролетен оазис. Тази рецепта за паста, приготвена с крем маскарпоне, вкусни пилешки гърди на скара, броколи и кимион е полезна за тялото и красива за очите!

Приготвяйки нашите пилешки гърди на слаб огън и без добавяне на мазнина или вода в тигана по време на процеса на готвене, успяваме да запазим цялата хранителна стойност, естествени вкусове и аромати на котлетите с по-малко калории и без образувани токсични вещества. Също така успяхме да приготвим на пара, без вода, нашите броколи в Zepter Masterpiece Cookware, благодарение на специално проектираните капаци, които образуват водно уплътнение около ръба на тенджерите и самия капак, херметично затваряйки съда и позволявайки на храните да се готвят в собствените си сосове.

Постигнахме идеалния баланс между вкусно и питателно за по-малко от 30 минути!

 

СЪСТАВКИ (4 порции)

  • 4 котлета от пилешки гърди;
  • 2 тиквички;
  • 300 г гъби шимеджи;
  • 1 връзка пресен лук;
  • 10 листа див лук;
  • 1-2 шепи бейби спанак;
  • 250 г сирене маскарпоне;
  • 100 г бяло вино;
  • 1 скилидка чесън;
  • 1 глава броколи;
  • Черен пипер;
  • Кимион;
  • 500 г прясна паста с талиатели;
  • Пармезан;
  • Лешници;

 

ПРИГОТВЯНЕ

  • Филирайте пилешките си гърди и ги поставете в студен тиган Zepter Q-1918-SC Quadra, без мазнина или вода. Гответе на 120°C за 3 минути, след това обърнете котлетите и гответе още 5 минути при 90°C, с капак.
  • Докато филетата се готвят, сварете на пара броколите в затворена тенджера Zepter Z-1615, за 5 минути при 90°C.
  • След като котлетите се готови ги извадете от тигана. Добавете към тях нарязания зелен лук, тиквичките и гъбите и задушете с капак за 5 минути.
  • Отстранете капака и добавете сиренето маскарпоне, бялото вино и чесъна и продължете да задушавате още 5 минути.
  • Добавете сварените талиатели, ситно нарязани листа див лук, бейби спанак и разбъркайте.
  • Сервирайте в порцелан Zepter Flora, като първо поставите пастата и пилешките гърди. Завършете с кимион, настърган пармезан, натрошени лешници и гарнирайте с ядливи цветя.

 


Публикувано: 3.4.2019 г. 14:57:12 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Кухня
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката