В края на натоварената седмица, лека хранене и мека палитра от цветове могат да превърнат вашата кухня в тих пролетен оазис. Тази рецепта за паста, приготвена с крем маскарпоне, вкусни пилешки гърди на скара, броколи и кимион е полезна за тялото и красива за очите!
Приготвяйки нашите пилешки гърди на слаб огън и без добавяне на мазнина или вода в тигана по време на процеса на готвене, успяваме да запазим цялата хранителна стойност, естествени вкусове и аромати на котлетите с по-малко калории и без образувани токсични вещества. Също така успяхме да приготвим на пара, без вода, нашите броколи в Zepter Masterpiece Cookware, благодарение на специално проектираните капаци, които образуват водно уплътнение около ръба на тенджерите и самия капак, херметично затваряйки съда и позволявайки на храните да се готвят в собствените си сосове.
Постигнахме идеалния баланс между вкусно и питателно за по-малко от 30 минути!
СЪСТАВКИ (4 порции)
- 4 котлета от пилешки гърди;
- 2 тиквички;
- 300 г гъби шимеджи;
- 1 връзка пресен лук;
- 10 листа див лук;
- 1-2 шепи бейби спанак;
- 250 г сирене маскарпоне;
- 100 г бяло вино;
- 1 скилидка чесън;
- 1 глава броколи;
- Черен пипер;
- Кимион;
- 500 г прясна паста с талиатели;
- Пармезан;
- Лешници;
ПРИГОТВЯНЕ
- Филирайте пилешките си гърди и ги поставете в студен тиган Zepter Q-1918-SC Quadra, без мазнина или вода. Гответе на 120°C за 3 минути, след това обърнете котлетите и гответе още 5 минути при 90°C, с капак.
- Докато филетата се готвят, сварете на пара броколите в затворена тенджера Zepter Z-1615, за 5 минути при 90°C.
- След като котлетите се готови ги извадете от тигана. Добавете към тях нарязания зелен лук, тиквичките и гъбите и задушете с капак за 5 минути.
- Отстранете капака и добавете сиренето маскарпоне, бялото вино и чесъна и продължете да задушавате още 5 минути.
- Добавете сварените талиатели, ситно нарязани листа див лук, бейби спанак и разбъркайте.
- Сервирайте в порцелан Zepter Flora, като първо поставите пастата и пилешките гърди. Завършете с кимион, настърган пармезан, натрошени лешници и гарнирайте с ядливи цветя.