Щом пробвате нашата рецепта за домашна майонеза, вече никога няма да си купувате този продукт от магазина! Тя не само е по-вкусна, но и не съдържа никакви консерванти. Основният продукт тук са яйчените жълтъци. Те придават на майонезата характерната ѝ копринена текстура и вкус. Така че изберете възможно най-качествените яйца, които можете да намерите (ние избрахме яйца от свободни кокошки с органичен произход).
Обикновено белтъците са предпочитани от последователите на здравословното хранене, но всъщност най-много хранителни вещества има в жълтъците. Ако щете вярвайте, но в жълтъка има витамин А, D, B и E, както и много протеини.
Като цяло, яйцата са и страхотен източник на фосфор, селен и витамини B12, B2 и B5. Те съдържат и големи количества калий, магнезий, калций и витамин B1. Със съдовете за готвене Zepter Masterpiece няма нужда да пържите яйцата в олио или да ги варите във вода. Благодарение на стоманата 316-L и модерната технология против залепване URA при процеса на готвене не се отделят никакви токсични вещества и сте спокойни, че храната няма да залепне за съда.
ПРОДУКТИ:
- 10 жълтъка
- 100 мл зехтин
- сока на 1/2 лайм
- 1 с..л. горчица
- ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете жълтъците и пипера в каната на блендера MixSy .
- Започнете да миксирате с помощта на MixSy, като постепенно добавяте зехтина, без да спирате миксирането.
- Добавете горчицата и лайма и разбъркайте още няколко пъти.
Шеф Петра Герич