Shopping cart icon

Защита от грипната епидемия

Защита от грипната епидемия

Обичайният сезонен грип засяга около 10% от населението, но при пандемия броят на заболелите може да достигне 15-40%. Инфекцията е остра и често болестта протича с усложнения. Същевременно, вълната от COVID-19 не стихва и все още вирусът засяга стотици души в страната.

Как се предават вирусите?

Актуалните A/H1N1 и A/H3N2 грип, морбили, както и COVID-19 са вирусни инфекциия, които могат да се разпространяват чрез аерозолно предаване.

Вирусните инфекции възникнат чрез:

  • Капков спрей при предаване на къси разстояния: вирусът може да се разпространи чрез респираторни капчици, произведени, когато заразеният човек издишва (диша, кашля, киха, пее, крещи или говори). Тези капчици обикновено са по-големи от 5 µm в диаметър и падат върху повърхност в рамките на секунди до минути. Социалното дистанциране и маските са полезни за предотвратяване на тази форма на предаване.
  • Контакт (пряк или непряк): вирусът може да се разпространи чрез докосване на предмет или повърхност, върху който има вирус, предаден от заразен човек и след това докосване на устата, носа или очите. Добрата хигиена е ключова за да се предпазим от вирусите.
  • Аерозол при предаване на дълги разстояния (предаване по въздушно-капков път): когато заразеното лице издиша, то обикновено произвежда малки респираторни капчици (≤5 µm в диаметър). По-малките аерозолни вируси могат да останат във въздуха за неопределено време и да пътуват далеч от източника си с въздушни течения.

Пречиствателите на въздух могат да бъдат полезни и да предотвратят предаването на вируси по въздушно-капков път.

Пречиствателите на въздух използват филтри за улавяне на вирусните частици. Механичната филтрация е най-безопасният и най-ефективен метод за отстраняване на вирусите и бактерии от въздуха.

Когато се появяват настинки и грип, пречиствателят на въздуха е най-добрият начин да подобрите качеството на въздуха в помещенията и да поддържате здравето на вас и вашето семейство. 
 


 

Therapy Air iOn® – един от най-добрите пречистватели на въздух

Therapy Air iOn® от Zepter е обявен за най-добър пречиствател на въздуха за 2016, 2019, 2020 и 2021г. в Германия.

През м. април 2020 г. престижната германска GUI лаборатория сертифицира Therapy Air iOn® за предотвратяване на предаването на SARS-CoV-2 по въздушен път. 

Това, което отличава системата за пречистване на въздух Therapy Air iOn от всички други продукти на пазара е уникалната 6-степенна система за пречистване на въздуха. Уредът разполага с 5 филтъра:

1.      Антистатичен филтър - премахва по-големи частици като прах, мухъл, коса, пърхот, козина.

2.      Антибактериален филтър - премахва малките частици прах, бактерии (> 1 микрон) и полен.

3.      ХЕПА-филтър – елиминира най-малките частици, сред които вирусните частици.

4.      Антиалергичен филтър - особено ефективен срещу бактерията Legionella. Филтърът съдържа екстракт от листа на гинко билоба, които могат да бъдат преработени от тялото и да се използват много ефективно при астма, белодробни заболявания и проблеми с циркулацията. Филтърът се използва за елеминиране на алергени, грипни вируси и бактерии.

5.      Филтър с активен въглерод - Премахва вредните газове и миризмата на храна или цигари.

В допълнение, Therapy Air Ion® генерира около 1 236 000 отрицателни йони на куб.см. които значително намалят въздушните вируси и бактерии в затворени помещения - дом, офис, фитнес, училище, детска градина и др.

Пречиствателят на въздух от Zepter има ефективна площ на пречистване 130 кв.м., което го прави перфектият избор за всеки дом и офис.

 


Как Therapy Air Ion® ни защитава от вируси във въздуха?

Therapy Air Ion® е най-добрият пречиствател за подобряване на въздуха в затворени помещения. HEPA филтърът се бори с капчици и частици, съдържащи вируса, като задържа 99.97% от тях.

HEPA (високоефективни филтри за частици) филтърът филтрира частици до 0,3 микрона (0,3 микрометра или 300 нанометра). Повечето вируси варират в диаметър от едва 20 нанометра (това е 0,02 микрона или 0,00002 mm) до 400 нанометра (0,4 микрона), а някои са още по-големи. Тъй като частиците с такъв малък размер са склонни да се движат в произволни посоки (а не в права линия), те осъществят контакт с филтърните влакна, докато преминават през него и се прикрепят към повърхността на филтъра точно като по-големи частици (като например прах).

Когато болен човек кашля в затворено помещение, той изпуска около 3,000 капки, а когато киха – 40,000. Тези капчици съдържат малките вирусни частици, които могат да останат във въздуха с часове.

Пречиствателят на въздух Therapy Air iOn® уловя всякакви вируси, пренасяни по въздуха, включително коронавируса COVID-19, които преминат през него. Вирусите остават във филтъра и  умира върху него.

 

Гинко билобата в антиалергичния филтър служи като антивирусно вещество. Йонизираният въздух от Therapy Air Ion® повлиява инфекциозността на вируса и предотвратява предаването по въздушно-капков път. Вентилаторът в Therapy Air iOn осигурява допълнителна циркулация на свеж въздух.    

Защитете себе си и своето семейство с най-добрия пречиствател за въздух на пазара!

Научете повече за Therapy Air Ion®: Zepter - Пречиствател на въздух Zepter | Елиминира Ковид, алергени, вируси, замърсявания


Публикувано: 20.1.2023 г. 9:06:00 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Здраве
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката