Shopping cart icon

Средства за превенция и терапия при грипна епидемия

Средства за превенция и терапия при грипна епидемия

Имунитетът е способността на многоклетъчните организми да се противопоставят на вредни микроорганизми. Той включва компоненти, които действат като бариери или елиминатори на широк спектър от вируси и патогени, независимо от техния антигенен състав.

Вроденият имунитет включва бариери, като кожа и лигавици, които предпазват вредните вещества от навлизане в тялото. Адаптивен имунитет възниква в отговор на заразяване или ваксиниране срещу микроорганизъм. Тялото прави имунен отговор, който може да предотврати бъдеща инфекция с микроорганизма. Пасивният имунитет възниква, когато човек получава антитела срещу дадено заболяване, вместо да ги произвежда чрез собствената си имунна система. Пасивният имунитет осигурява незабавна защита, но продължава само няколко седмици или месеци.

Имунната система поддържа запис на всеки микроб, който някога е победил, във видовете бели кръвни клетки (В-лимфоцити и Т-лимфоцити). Това означава, че може да разпознае и унищожи микроба бързо, ако влезе отново в тялото, преди да може да се размножи и да ви накара да се почувствате болни.

Някои инфекции, като грип и обикновена настинка обаче, трябва да се борят многократно, защото много различни вируси или щамове на един и същи тип вирус могат да причинят тези заболявания. Разболяването от един вид грип или вирус не ви дава имунитет срещу останалите.

 

Как обаче да изградим имунитета си, така че да се предпазим от вируси, грип и други аспираторни заболявания?

Хиперсветлинната терапия Bioptron от Zepter подсилва имунната система, повишава капацитета за борба с болестите и ускорява възстановяването.

Bioptron е клинично тестван и сертифициран швейцарски медицински уред, който стимулира производството на специфични цитокини (малки молекули, действащи като пратеници между имунните клетки), които активират клетъчния имунитет, повишавайки антивирусната и антибактериална защита на човешкото тяло. Bioptron нормализира и други кръвни показатели (брой на левкоцити, ниво на възпалителни маркери и имуноглобулини), които допринасят за поддържането на силна и ефективна имунна система. 
 


Медицинският уред Bioptron е уникален метод за имуномодулация. Поддържа тялото ни в случай на имунодепресия, например в следоперативен период или при предишни респираторни заболявания - в ситуации, когато имунната система е засегната и не може да защити адекватно организма.

Хиперсветлинната терапия Bioptron успешно се използва като конюнктивна терапия за ефективно укрепване на имунната система и подпомагане на борбата с всяка болест.

Такъв широк спектър от терапевтични ефекти се дължи на разнообразие от положителни функционални промени, предизвикани от хиперсветлината: стимулиране на кръвообращението в макро и микросъдове, нормализиране на неговите транспортни функции (включително кислороден транспорт и детоксикация), противовъзпалителни, имунорегулаторни и аналгетични ефекти.

Участието на имунната система, при лечението на много заболявания с Bioptron, е очевидно: заздравяване на рани, кожни патологии, някои заболявания на ставите и дихателните органи (бронхиална астма) и др. Най-показателният пример за ефекта на светлината Bioptron върху имунитета е нейното успешно приложение при лечение и профилактика на толкова често срещаните през зимата и есента сезонни вирусни заболявания на дихателните пътища.
 


Терапията Bioptron помага за предотвратяване на заболяването в 60% от случаите, по време на грипна епидемия. При първите признаци на заболяване, светлинната терапия спомага за бърза регресия на симптомите, намалява риска от усложнения 1,5-2 пъти и в 67% от случаите предотвратява рецидив на заболяването в рамките на 6 месеца.

Хиперсветлинната терапия Bioptron води до пълно възстановяване и значително подобрение при над 90% от случаите, докато ефективността на лекарствената терапия не надвишава 70%. Положителни промени се отбелязват след 1-вата процедура, докато 2-рата или 3-тата процедура намалява кашлицата, хиперемията на гърлото, подобрява носното дишане, съня, апетита, намалява умората и раздразнителността.

Светлинната терапия BIOPTRON е уникален метод за имуномодулация и адаптация, способен не само да предпази деца и възрастни при сезонни респираторни инфекции, но и да подкрепи организма след операции, травми и стрес.

Използването на Bioptron върху долната част на гърба, челото и гръдната кост само за 10 минути на ден, ще подсили имунната система, увеличавайки нейния капацитет да защитава целия организъм срещу външни патогени.

 

Защита на имунната система

Освен изграждането на силна имунна система е важно тя да бъде подпомогната в борбата срещу различни вируси, които са особено активни в зимните месеци.

Пречиствателят на въздух Therapy Air iOn® може да изгради вашия имунитет срещу болести и грип чрез намаляване на вирусните частици, понижаване на токсините и замърсителите и освобождаване на отрицателни йони във въздуха.

Уредът за пречистване на въздух Therapy Air iOn® помага за предотвратяването на болести, като филтрира частиците във въздуха и излъчва дезактивиращи микробите отрицателни йони, които ограничават разпространението на вируси и бактерии. 
 


Замърсяване на въздуха уврежда имунната система

Имунната система защитава тялото ви от бактерии, вируси, токсини и гъбички и му помага да се бори с инфекции и други заболявания.

Когато вдишваме замърсен въздух, нашата сърдечно-респираторна система усеща, че е той е опасен за тялото и освобождава бели кръвни клетки, които трябва да помогнат с инфекцията. Дългосрочното излагане на замърсен въздух обаче води до висок брой бели кръвни клетки, което означава, че се появява възпаление. Хроничното или продължително възпаление е особено опасно, тъй като може да накара тялото ви да започне да атакува здрави клетки, тъкани и органи.

По този начин, с отслабен имунитет, тялото ви е много по-податливо на инфекции, които могат да засегнат почти всяка друга система, включително дихателна, кръвоносна, храносмилателна, репродуктивна и неврологична.

Therapy Air iOn® може значително да намали въздушните вируси и бактерии в нашата вътрешна среда (дом, офис, фитнес, училище, детска градина и др.).

Уредът за пречистване на въздух Therapy Air iOn® има 5-степенна система на филтрация, която ефективно унищожава 99,9% от вирусите, патогените и другите вредни частици. TAI е обявен за най-добът пречиствател на въздух в Германия за няколко поредни години, а през 2020 г. получава сертификат, че предотвратява предаването на SARS-CoV-2 или коронавирус по въздушен път. Therapy Air iOn® излъчва над 1 236 000 отрицателни йони на куб.см., което го прави по-ефективен при борбата с вирусите от обикновенните пречистватели. 

 

Как да се предпазим от вируси навън?

MyIon и MyIOn Z Pro са решението на Zepter за чист въздух навсякъде – в градския транспорт, в концертни и изложбени зали, в магазина. Личните преносими устройства за пречистване на въздух предпазват от вируси и грип като осигуряват чист въздух в радиус до 50 см около устройството, когато сте в движение и до 150 см, когато пречиствателят е поставено на място. MyIon излъчва впечатляващите до 20 милиона отрицателни йони на куб.см.
 


Отрицателните йони от Therapy Air iOn® и MyIon подобряват естествения защитен механизъм на тялото ви

Повечето заболявания са свързани с дисбаланс на имунната система. Негативните йони имат противоположен ефект върху вашето здраве, настроение и енергийни нива.

Доаказно е, че те засилват имунната система.

Отрицателните йони от Therapy Air iOn® и MyIon могат да подобрят имунната ни система чрез укрепване на имунните ни клетки, правейки ги по-енергични, здрави и следователно повишават способността им да унищожават патогените. Те ускоряват производството на антитела от лимфоцитите, увеличавайки броя на антителата в нашите тела. Със силна имунна система ще бъдем по-малко склонни да се разболеем и дори да се разболеем, ще бъдем по-добре подготвени да унищожим патогените и да се възстановим по-бързо.

 

Медицинското устройство Bioptron и уредите за пречистване на въздух Therapy Air iOn® и MyIon са перфектната комбинация за изграждане и поддържане на силна имунна система, която ни предпазва не само от сезонните вируси и грип, но и от много други заболявания.

Научете повече за:

Bioptron

Therapy Air iOn®

MyIon


Публикувано: 25.1.2023 г. 8:49:00 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Здраве
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката