Shopping cart icon

Твоята защита срещу вирусите

Твоята защита срещу вирусите

Независимо от сезона, чистият въздух е важен за белите дробове, кръвообращението, сърцето и цялостното ни физическо здраве.

В сезона на грипа, обаче имаме нужда от съюзник, който да ни защитава от вирусите и да ни предпази от заболявания.

 

Как се заразяваме с грип?

Вирусите са навсякъде – във вашия дом, на бюрото в офиса, в градския транспорт, но и във въздуха, който дишаме.

Във всяко едно затворено помещение – в метрото, на работа (особено при наличие на центарална климатична система), в банката, в магазина, сме изложени на опастност от заразяване с вируси и грип.

Грипът е заразно респираторно заболяване, причинено от грипни вируси, които засягат носа, гърлото и понякога белите дробове. Може да причини леко до тежко заболяване и понякога може да доведе до смърт.

Вирусите се разпространяват чрез малки капчици във въздуха, които се отделят, когато болен човек киха, кашля или издуха носа си.

Можете да се разболеете, ако докоснете носа, очите или устата си, след като сте докоснали нещо заразено с вируса, като например дръжка на врата, плот или всякаква повърхност и предмет, като вирусите могат да живеят върху тези предмети до 2 дни.

Пренасянето на вируса по въздушен път е различно от пренасянето чрез респираторни капки. Респираторните капки са с по-голям размер и те лесно падат на земята, а вирусите, предавани по въздушен път се разнасят в пространството на много малки частици. Малките частици остават в него по-дълго време и могат да бъдат предавани на друг човек на разстояние, по-голямо от 2 метра.

Сред рисковите фактори са: възраст, отслабена имунна система, студено време, тютюнопушене и др.

Как да се предпазим?

Може да успеете да предадете грип на някой друг, преди да разберете, че сте болни, както и когато сте болни със симптоми.

Познатите мерки от защита срещу грипа – да носим маска и да мием ръцете са ефективни, но те не могат да ни защитят от вирусите, предавани по въздуха, който дишаме.

Един от най-ефективните доказани начини за предпазване от заболявания е пречиствателят за въздух.

 

Какво правят пречиствателите на въздух?

Пречиствателите на въздух филтрират микрочастиците и не им позволяват да достигнат до дихателната ни система. По този начин те ни предпазват от вируси, бактерии и различни замърсители, предавани по въздушен път.

Устройствата за пречистване на въздух намаляват риска от заразяване по два начина:

  •  намаляват количеството вируси във въздуха и съответно вероятността от заразяване с вируси като грип;
  •  ако хората се заразят, пречиствателите намалявайки вирусния товар в околната среда, дават на имунната система по-добър шанс да се пребори с вируса.

 

Сега можем да се предпазим от сезонния грип, включително и от предаването на COVID-19 навсякъде и по всяко време с инновативния, патентован личен, преносим пречиствател на въздух MyIon и MyionZ Pro от Zepter.

MyIon и MyionZ Pro – вашият личен съюзник в борбата с вирусите

Уредите от серия MyIon са преносими въздушни йонизатори, които благодарение на модерна технология, излъчват впечатляващите до 20 милиона отрицателни йони на куб.см..

Използвайки уникална вградена система от четки от въглеродни влакна, MyIon освобождава насища въздуха с отрицателни йони, създавайки невидима бариера, която предотвратява навлизането на опасни частици в дихателната система. Когато отрицателните йони се сблъскат с вирусите, успяват да ги деактивират и унищожат. Също така могат и да отблъскнат фините прахови частици и алергените от дихателната зона.

MyIon осигурява защита срещу вируси, включително и коронавируса.

 

Влиянието на отрицателните йони

Отрицателните йони са молекули, плаващи във въздуха или атмосферата, които са заредени с електричество.

Когато отрицателните йони се свързват с частици във въздуха, те влияят на тяхната маса, т.е. стават твърде тежки, за да се носят във въздуха и падат до най-близката повърхност. Това означава, че отрицателно заредените йони ще се окажат с прах и други замърсители във въздуха върху леглото, дивана, стените, килимите и други места, които лесно можете да почистите с редовна поддръжка.

Научно доказано е, че отрицателните йони унищожават всички видове вируси. Te ускоряват производството на лимфоцити, като по този начин увеличават количеството антитела, необходими за идентифициране и неутрализиране на вируси. Негативните йони засилват имунните клетки, засилвайки техните способности да унищожават патогени и защитават тялото от вируси и бактерии. 

MyIon от Zepter създава безопасна среда навсякъде, където има голяма концентрация на хора и риск от предаване на зарази:

  • в търговски центрове, концертни, театрални и кино зали;
  • в спортни зали, салони, на спортни събития, в офиси и чакални;
  • в градския транспорт;
  • в детските градини;
  • в образователни институции, училища, университети и библиотеки;

 

MyIon и MyionZ Pro създават зона с чист, здравословен въздух в радиус до 50 см около устройството, когато сте в движение и до 150см, когато устройството е поставено на място.

Можете да ги носите навсякъде, за да бъдете защитени!

Научете повече за MyIon ТУК: Zepter - CLEAN AIR


Публикувано: 17.1.2023 г. 18:31:00 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Здраве
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката