Shopping cart icon

7 лоши навика при грижа за кожата против стареене

7 лоши навика при грижа за кожата против стареене

Какво причинява преждевременното стареене на кожата?

Както всички знаем, има някои външни фактори и ежедневни дейности, които причиняват преждевременно стареене на кожата на лицето, като замърсяване, поставяне на грим, излагане на слънце, метеорологични условия – вятър, студено време и стрес, свързан с работата и начина ни на живот. Всички тези фактори могат да състарят кожата ни по-бързо, отколкото си мислим, което води до загуба на еластичност и стегнатост, което може да доведе до бръчки и фини линии. Не можем да направим много по въпроса. Но има някои навици, които всъщност можем да променим и контролираме, за да се борим или да отложим стареенето на кожата. Добрата рутина при грижата за кожата против стареене винаги е необходимост, но е време да направите списък с „лошите навици, от които искам да се отърва“, както и някои промени в ежедневието си. Обещаваме, че си заслужава!

 

1. Пушене

Да, това е враг номер едно за кожата. Пушенето може да увреди кожата ви само за няколко дни, а цигареният дим изчерпва витамин С от тялото ви, което причинява сухота. То също така води до образуване на бръчки по лицето.

 

2. Твърде много алкохол

По принцип всички известни пороци, които са вредни за тялото ви, са вредни и за кожата, така че това не е голяма новина. Алкохолът е диуретик, който ефективно дехидратира тялото ви от влагата и основните хранителни вещества, от които клетките на кожата се нуждаят, за да възстановят и подмладят увредените кожни влакна.

 

3. Липса на сън

Нуждаете се от поне седем до осем часа добър нощен сън, за да позволите на клетките на кожата ви да се обновят. Когато не спите достатъчно, това се отразява върху кожата, като я прави суха. Липсата на сън също води до образуването на тъмни кръгове около очите, които ви правят да изглеждате по-възрастни. Кожата може да има сив и отпуснат вид поради липса на производство на колаген през нощта.

 

4. Твърде много грим

Знаете ли, че използването на твърде много грим също може да ускори стареенето? Твърде многото грим, особено ако съдържа масло, запушва порите и причинява инфекции. Продуктите, които съдържат парфюм и алкохол, причиняват сухота на кожата, което води до появата на бръчки. Освен това, не забравяйте да почистите лицето си преди лягане, като премахнете правилно грима. Линията за грижа за красотата на Zepter - La Danza има перфектни продукти за правилно почистване на лицето.

 

5. Не се грижите за кожата около очите

Често пропускаме грижата за очите си и ги оставяме незащитени при излагане на слънце. Присвиването на очи също може да образува бръчки във външната част на очите. Друг проблем е зоната под очите, където се появяват тъмни кръгове. Външни фактори, които причиняват това, могат да бъдат триене или раздразнение на очите, излагане на слънце и умора. Продуктите La Danza Cellular Eye Serum и La Danza Soft Touch околоочен крем са създадени за тази специфична зона.

 

6. Постоянно използване на електронни устройства

Експертите предупреждават за видима светлина с висока енергия (HEV), излъчвана от нашите компютърни екрани или мобилни устройства. Тази така наречена синя светлина може да причини увреждане на кожата и в крайна сметка да причини преждевременно стареене.



7. Използване на грешните продукти

Продуктите, които съдържат силни химикали, ще увредят клетките на кожата ви с течение на времето, така че е важно да използвате подходящи продукти за грижа за красотата, които съдържат естествени съставки. Използването на грешни продукти ще накара кожата ви да изглежда раздразнена, склонна към пъпки и зачервяване, което ще доведе до стареене на кожата. За ваш късмет, продуктите на La Danza са напълно безопасни, съдържащи най-качествени съставки и научни формули.

 

Какво трябва да направите?

Решението не е лесно, но ние не наричаме вредните навици – вредни без причина. Трябва да си зададем въпроса: искаме ли да изглеждате по-млади и да отложим процеса на стареене? Ако отговорът е да, тогава трябва да направите някои промени в поведението си, така че опитайте се да се храните здравословно, спортувайте, ограничете употребата на електронни устройства, намалете алкохола, спрете да пушите, изберете правилните продукти, рехидратирайте правилно, направете почистването на лицето си приоритет, използвайте подходяща слънцезащита, никога не забравяйте защитата на очите.

Ако имате и други съвети за борбата против стареене, споделете ги в коментарите по-долу!


Публикувано: 12.1.2018 г. 13:19:53 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Козметика
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката