Shopping cart icon

6 съвета за защита на кожата през зимата

6 съвета за защита на кожата през зимата

Студеното време е проблем за кожата. Силните ветрове, ниските температури, вътрешните нагреватели и сухият въздух могат да причинят напукване, белене и зачервяване на кожата. Трябва да подготвите кожата си за зимата, като изберете правилните продукти за грижа за кожата и да половите повече усилия за да я предпазите. Следните съвети могат да ви помогнат да намалите напукването и зачервяването, които са типични за зимната кожа.

 

1. Покрийте кожата, изложена на външни атмосферни условия

Зимният въздух е вреден за кожата, така че трябва да покриете кожата колкото е възможно повече. Носете ръкавици, шапки, шалове и други топли дрехи, докато сте на открито, за да предпазите кожата си и да предотвратите напукване. Ако сте навън за продължителни периоди, помислете за използването на ски маска, която ще предпази лицето ви от суровите зимни ветрове, сняг и лед.

 2. Хидратирайте

Поддържайте кожата си здрава и хидратирана отвътре, като пиете много вода и ядете питателни, богати на влага храни като плодове и зеленчуци.

 3. Намалете отоплението

Избягвайте душ с много гореща вода. Въпреки че може да бъде приятен през зимата, може да лиши кожата ви от важни масла. Вместо това използвайте топла или хладка вода. В същото време намалете топлината на закрито и вместо това носете повече дрехи. Когато заспивате, изключете топлинните уреди и спете с повече дрехи или одеяла, за да се стоплите.

 4. Ограничете ексфолирането

Не ексфолирайте прекалено кожата си - един път седмично е повече от достатъчно. Измийте лицето си с кърпа при много леко триене.

5. Избягвайте продуктите за грижа за кожата с алкохолна основа

Използването на продукти с алкохол върху кожата може да ги изсуши. По-специално избягвайте пилинг и други стягащи вещества, които могат да бъдат много тежки за кожата ви. Опитайте някои от нашите продукти от колекцията La Danza.

 6. Използвайте хидратираща маска

Ако кожата ви е суха, помислете за използването на хидратираща маска, съдържаща естествени овлажняващи съставки, като основния защитен комплекс La Danza (La Danza essential protecting complex).

 


Публикувано: 8.2.2018 г. 17:04:05 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Козметика
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката