Shopping cart icon

ВЕГЕТАРИАНСКИ/МЕСНИ ШИШЧЕТА

ВЕГЕТАРИАНСКИ/МЕСНИ ШИШЧЕТА

Колко пъти сте искали да си приготвите свежо и сочно ястие сред природата?

Запалете огъня за готвене и променете начина, по който прекарвате свободното си време на открито.

Както винаги, приготвихме цялото ястие в съдовете за готвене Zepter Masterpiece. Благодарение на хирургичната стомана клас 316 - L, от която са изработени нашите съдове, модерната технология против залепване MRA и иновативния дизайн, съдовете за готвене Zepter Masterpiece гарантират максимална питателност и запазване на вкусовите качества, без да е нужно да добавяте допълнително олио, вода или мазнини.

 

 

ВЕГЕТАРИАНСКИ ШИШЧЕТА

За шишчетата:

  • Червени, жълти и зелени пиперки
  • Червен лук
  • Щипка пушен лют пипер

 

За гарнитура - хумус:

  • 1 консерва нахут
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. тахан
  • сокът на един лимон
  • 1 равна ч.л. хималайска сол
  • 1 равна ч.л. кимион
  • около 50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Приготвяне на шишчетата:

Нанижете последователно зеленчуците на шишчетата и ги запечете върху грил за по две минути от всяка страна.

Приготвяне на хумуса:

Сложете нахута, тахана, солта, кимиона, пушения лют пипер, лимоновия сок и зехтина в каната на нашия блендер MixSy. Миксирайте, докато се получи гладка смес. Ако е необходимо, добавете малко от течността, в която е киснал хумусът или малко зехтин (докато получите желаната консистенция).

Сервиране:

Поставете внимателно готовия хумус върху чинията за сервиране. Отгоре него подредете шишчетата (поръсени с хималайска сол) и залейте с малко зехтин. Наръсете с нарязан на ситно див лук.

 

 

ПИЛЕШКИ ШИШЧЕТА

За шишчетата:

  • 500 г пилешки гърди
  • 1-2 глави червен лук

За маринатата:

  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 1/2 ч.л. пушен лют пипер
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. сух риган
  • 2 скилидки чесън
  • кората и сока на един лимон
  • прясно смлян черен пипер
  • 50 мл зехтин
 

 

За млечния сос:

  • 400 мл гръцки йогурт
  • 30 мл зехтин
  • 1 с.л. нарязани на ситно листа от мента
  • 1 с.л. нарязан на ситно босилек
  • 1 с.л. нарязан на ситно магданоз
  • сокс на един лимон
  • 1 люта червена чушка
  • хималайска сол, черен пипер

Допълнително за сервиране: 1 авокадо

Начин на приготвяне:

Приготвяне на месото:

Сложете всички необходими за маринатата продукти в подходяща кутия VacSy разбъркайте ги добре и добавете нарязаното на кубчета месо. Разбъркайте отново, затворете кутията VacSy и оставете в хладилника за една нощ.

На следващия ден (макар че можете да подготвите месото и няколко дни по-рано) нанижете месото и червения лук на шишчетата, като ги редувате, и ги запечете за по няколко минути от всяка страна.

Приготвяне на млечния сос:

В купа смесете нарязаните на ситно листа от мента, босилека и магданоза с лимоновия сок, малко сол, черен пипер, лютата чушка (нарязана на ситно), гъстия йогурт и зехтина.

Сервиране:

Сложете готовия сос в чиниите за сервиране, а върху него подредете шишчетата (поръсени с хималайска сол) с украса от нарязана на колелца краставица и няколко листа от авокадо.

 


СВИНСКИ ШИШЧЕТА С АНАНАС

За шишчетата:

  • 600 г свинско филе
  • 1 пресен ананас
  • малко магданоз

 

За ананасовия сос:

  • 400 мл сок от ананас
  • 1 с.л. мед
  • 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил
  • 1 скилидка чесън
  • 3-4 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. нишесте
  • 1/2 люта чушка или някакъв лют сос (по ваш вкус)
  • хималайска сол и прясно смлян черен пипер
  • микс от зелени салати
  • Пресен розмарин

Начин на приготвяне:

Приготвяне на маринатата и ананасовия сос:

Сложете сока от ананас, меда, джинджифила, чесъна, соевия сос, нишестето, солта и пипера в тенджера и ги сварете на средна температура, докато сосът се редуцира на половина и се сгъсти. Охладете соса и отделете половината за сервиране. Към другата половина добавете свинското филе, нарязано на кубчета. Поставете месото с маринатата в кутия VacSy и ги оставете в хладилника за една нощ. Така те ще останат свежи в продължение на дни.

На следващия ден (макар че можете да подготвите месото и няколко дни по-рано) нанижете месото и ананаса на шишчетата, като ги редувате, и ги запечете за по няколко минути от всяка страна.

Отделно гриловайте няколко парчета ананас и ги сервирайте с шишчетата (поръсете ги леко с хималайска сол) и с останалата част от ананасовия сос.

 

ТЕЛЕШКИ ШИШЧЕТА С АСПЕРЖИ

За шишчетата:

  • 600 г телешки котлети
  • 200-300 г аспержи

За маринатата:

  • 1 ч.л. чесън на гранули
  • 1 ч.л. лук на гранули
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 30 мл зехтин

За дресинга:

  • 2 с.л. нарязана на ситно мента
  • 2 с.л. нарязан на ситно магданоз
  • 1 люта чушка
  • 50 мл зехтин
  • 20 мл винен оцет
  • сол, пипер

За гарнитура:

  • 400 г сварена зелена леща
  • 1 глава червен лук
  • малко зехтин
  • хималайска сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Приготвяне на месото:

Сложете всички необходими за маринатата продукти в подходяща кутия VacSy , разбъркайте ги добре и добавете нарязаното на кубчета месо. Разбъркайте отново, затворете кутията VacSy и оставете в хладилника за една нощ.

На следващия ден (макар че можете да подготвите месото и няколко дни по-рано) нанижете месото и аспержите на шишчетата, като ги редувате, и ги запечете за по няколко минути от всяка страна, докато придобият златист цвят.

Приготвяне на дресинга:

В подходящ съд смесете нарязания на ситно магданоз, ментата, лютата чушка, зехтина, винения оцет, солта и пипера.

Приготвяне на гарнитурата:

Задушете нарязания на ситно червен лук в малко зехтин, добавете сварената леща и задушете за кратко. След това подправете със сол и пипер.

Сервиране:

Поставете лещата от едната страна на чинията, а шишетата подредете от другата (подправете ги с малко хималайска сол) и сервирайте с парченце лимон и дресинга.

Добър апетит!

 


Публикувано: 30.4.2019 г. 22:55:47 от Zepter International | с 0 коментар(а)
Кухня
Сподели на:
Zepter logotype Продуктът беше успешно добавен към твоята пазарска количка! Bags Отиди в количката