ЗДРАВОСЛОВНО, УДОБНО, ЗА НАЙ-ДОБРИЯ ГОТВАРСКИ ОПИТ
Изберете от голямото разнообразие размери касероли на Zepter за следващото си кулинарно постижение. Размерът и обемът на тази 2-литрова касерола я прави иделаният елемент от Системата за подреждане за едновременно готвене на 2-3 ястия с един източник на топлина. С технологията за затворен кръг на Zepter богатите на хранителни вещества течности остават в съда, позволявайки на ястието ви да се сготви в собствен сос, без нуждата от добавяне на допулнителна вода. Представете си, че приготвяте средиземноморска яхния с чушки, тиквички, леща и сладък пушен пипер и мащерка - до пилешко гумбо с каджун или обикновено телешко бургиньон, без да използвате олио или вода и приготвено на ниска температура. Крайният резултат ще бъде по-вкусно ястие, което изглежда апетитно, тъй като естествените цветове, форма и текстура на храната са здравословно запазени.
КАКВО ПРАВИ КАСЕРОЛИТЕ НА ZEPTER ТОЛКОВА СПЕЦИАЛНИ?
Най-новите технологии и впечатляващият и много функционален дизайн означават, че всеки дейтал на касеролите Zepter е внимателно обмислен и изработен прецизно за най-доброто кулинарно преживяване. В резултат имате модерни функционални съдове, които опазват здравето ви и помагат за приготвянето на вкусна храна. Ето 10 факта, поради които касеролите на Zepter са световни лидери:
1. ГРИЖАТ СЕ ЗА ЗДРАВЕТО ВИ: Всички съдове Zepter гарантират по-малко вредни мазнини, по-малко калории, но повече витамини, минерали и протеини, като запазват хранителните, биологичните и органолептичните свойства на храните. Медицинските изследвания са доказали, че нездравословната диета е основен причинител на най-сериозните хронични заболявания в света днес (епидемията от затлъстяване, хипертонията, сърдечно-съдовите заболявания, диабета и рака).
Нездравословното хранене, неправилното приготвяне на храната и лошите съдове за готвене са основните причини за сърдечни заболявания – убиец номер едно в света. Ненужно варим зеленчуците във вода и пържим храната на високи температури в опасно прегрети мазнини. В резултат ядем храна, бедна на хранителни вещества, която ни дава само краткотрайно усещане за ситост, но гладът бързо се връща, което ни кара да ядем твърде много лоша храна. В процеса в крайна сметка приемаме твърде много сол, твърде много мазнини и захар, твърде много калории и твърде много вредна храна. В дългосрочен план това оказва негативни последствия на здравето Ви. С най-новите иновативни технологии от Zepter храната може да бъде приготвена без добавена вода, олио или други мазнини и при ниски температури, което запазва хранителните вещества в ястията. Това ще доведе до редуциране на калорийния прием с до 1500 калории седмично. Просто като замените нискокачествените прибори и разчитате на отличното качество на приборите на Zepter, ще имате възможността да
намалите с до 6000 калории месечния прием.
2. ДОЖИВОТНА ГАРАНЦИЯ: Касеролите са майсторски изработени от супер здрав Zepter Metal 316 L. Изработката с този
неразрушим метал с върхово качество струва до 50% повече спрямо неръждаемата стомана 18/10 и е забележително по-ценна и невероятно издръжлива. Несравнимият метал е екологично чист и по-устойчив на физически и химични ефекти, както и напълно устойчив на корозия. Качественият печат на Zepter дава доживотна гаранция за метала.
3. УНИКАЛЕН ПРОЦЕС НА ГОТВЕНЕ: Zepter разработи процес на готвене, при който парата, отделена от храната, се издига нагоре, кондензира при контакт с капака, който винаги е по-студен от съда, и се връща обратно в храната. Процесът протича необезпокоявано, докато храната не се сготви идеално. Това наричаме "затворения кръг на Zepter" и той
гарантира здравословното приготвяне на храна, без добавка на вода или мазнини, и винаги при ниски температури. Приготвената така храна е не просто по-здравословна, но е и по-вкусна, защото натуралните вкусове и аромати са съхранени (дори без добавяне на сол и подправки). Храната освен това изглежда по-добре, защото цветовете, формите и текстурата ѝ се запазват.
4. ZAC: Дъното на всеки съд Zepter е направено от
три слоя метал, (индуктивен, акумулиращ, проводящ). Тази патентована технология на Zepter се нарича Accuthermal Compact (ZAC) дъно и е в основата на метода на Zepter за приготвяне на здравословна храна. Уникалната преса, която упражнява налягане равно на 2000 т, за да съедини трислойното дъно с тялото на съда (без залепване или запояване), прави съдовете компактни, здрави и неразрушими.
5. УПЛЪТНЯВАЩ КАПАК: Значително по-тежък от повечето обикновени капаци, той пасва идеално по ръбовете, като херметично затваря съдовете по време на готвене чрез воден уплътнител, който помага на затворения кръгов процес на Zepter и същевременно предотвратява разливането на храната. Капакът Zepter може да бъде поставен и върху патентованите дръжки на Zepter, което спестява място на кухненския плот.
6. БЕЗОПАСНИ ДРЪЖКИ: Дръжките на всяка касерола са уникално
проектирани да не прегряват поради патентованата технология, която гарантира минимално свързване с корпуса на съдовете за готвене от линията Zepter Smart Line Masterpiece. Ергономичният и стилен дизайн позволява удобно и здраво захващане и лесна употреба. Също така можете да персонализирате дръжките си с избор от сменяеми дръжки, налични в няколко цвята, които са нанесени чрез патентован метод за покритие, устойчив на надраскване.
7. ПО-МАЛКО МАЗНИНИ, ПОВЕЧЕ ВИТАМИНИ:Съдържанието на витамин С в картофите се редуцира с 60-80% при варене. Същото важи и за другите зеленчуци – храните губят полезните си вещества и витамини поради лошите методи на готвене и некачествените прибори. Изследване показва, че при приготвяне в Zepter продуктите запазват 72% повече витамин А, 252% повече калций, 336% повече фосфор и до 83% повече желязо. Установено е, че телешкото месо съдържа 67% по-малко мазнини, когато е гриловано в съдове Masterpiece, а пилешкото – 51% по-малко мазнини. Това са добри новини за хората с високи нива на холестерола. И също са добри новини за онези от нас с риск от рак, тъй като 62% от всички ракови заболявания (на гърдите, дебелото черво, простатата, бъбреците) са причинени от храни, високи на мазнини, затлъстяване и лошо приготвяне на храната с използването на мазнини, олио, сол и некачествени прибори.
8. БЕЗОПАСНА НЕЗАЛЕПВАЩА ПОВЪРХНОСТ: Ниското качество на съдовете е най-големият враг на нашето здраве. Най-разпространените материали са керамика, стъкло, алуминий, тефлон, нискокачествена стомана, емайл и незалепващо покритие. Тези материали често се окисляват или ръждясват; съдовете, приготвени от тези материали, обикновено са тънки, поради което топлината лесно изгаря храната; проучванията показват, че незалепващите покрития и сходни материали отделят токсични газове по време на нагряване, които се смятат за канцерогенни. Незалепващата повърхност на Zepter е направена с използването на специална технология, която променя структурата на метала,
без никакви вредни незалепващи покрития, което я прави напълно безопасна за вашето здраве. Освен това е лесна за почистване.
9. ИКОНОМИЧНИ: Съдовете Zepter пестят време, енергия и място за съхранение, но отгоре на всичко предпазват здравето ви. Храната се готви в собствен сос на ниска температура, спестявайки ви до 70% енергийни разходи и до 30% от разходи за храната, което може да значи до хиляди евро всяка година. Освен това съдовете няма да капят или омазняват печката ви; те са практични за икономия на място и са лесни за измиване.