ИЗКУСТВОТО НА ПОРЦЕЛАНА

Добре дошли в царството на Zepter's Masterpiece Collection. Колекция, върху която занаятчиите деликатно са приложили вдъхновени шарки в злато, което прави всяко парче от тези седем колекции обект на нашето постоянно желание за красота.  Най-висококачествената изработка и вниманието към детайла, съчетани с изискан вкус и изискан стил, придадоха на Zepter Masterpiece Collection глобално признание за качество.

Zepter Porcelain е най-добрият израз на тристепенния подход към храната, който изисква храненето да бъде здравословно, вкусно и накрая да изглежда добре на масата, за пълноценно удоволствие и оценяване на храната и компанията. Във всички колекции от порцелан Zepter е лесно да намерите еднакво високо майсторство, най-високо качество и изискан естетически вкус, но и разнообразие от стилове и идеален баланс между класическото изкуство и съвременните нужди.

Колекцията на Zepter Masterpiece е вдъхновена от красотата, както от природната, така и от създадената от човека. Едно напомняне на древната традиция за първи път записано през XIII век от Марко Поло, който, връщайки се от Китай, сравнява порцелан с красотата, деликатността и твърдостта на морската раковина Порцела.

Елементите от колекцията Zepter Masterpiece са съвременни произведения на изкуството, които наследяват очарованието, впечатлило древните европейски пътешественици, но са направени в модерни съоръжения с най-новите налични технологии, които му придават висока естетика, издръжливост и качество.

Porcelain-3_Zepter

НАЙ-ДОБРОТО КАЧЕСТВО ЗА ЦАРСКА ЕЛЕГАНТНОСТ

Колекцията на Zepter's Masterpiece е  изключително направена с помощта на твърдо пастилен порцелан, който е устойчив дори на надраскване от стомана: поради високото съдържание на каолин (50-55%) и слабото примесване на кварц и фелдшпат (20 и 30% съответно). Този вид порцелан може да се изпича при много високи температури, до 1350-1,460 ° C.

Колекцията на Zepter's Masterpiece уважава оригиналния метод за производство на порцелан, който датира от началото на XVIII век, когато Йохан Фридрих Бьотгер усъвършенства формулата, изобретена от математика и учения Еренфрид Уолтър фон Цирнхаус, и, експериментирайки с холандски колеги, положи основите на модерен производствен процес.

Това беше чудесна стъпка напред, тъй като дотогава Китай беше единственият производител на порцелан: това се доставяше в Европа изключително от холандската Източноиндийска компания и представляваше богатство, престиж и изискан изискан вкус … Сега, в XXI век, Zepter върна порцелана до оригиналния си блясък и изключителност, което придава кралска елегантност на всяка трапеза и превръща всекидневен повод в тържество.

КРАСОТА РОДЕНА В ОГЪН

За да произвежда своя изключителен порцелан, Zepter работи единствено с техники за глазурни декорации. По време на производствения процес  "огън в глазура",  цвета се нанася индиректно върху съдовете , използвайки незалепваща хартия, чрез ситопечат и след това се изпича при 1,250 ° C, така че цветът да потъне в повторно втечнената глазура, като по този начин придобива безпогрешния си блясък. Впоследствие се осъществява процедурата „огън върху глазура“: мотивите (Кралски, Императорски и Черно-бял на Zepter) се рисуват на ръка, със или без златни украшения, а порцелановите парчета се изпичат при 840 ° С. Както се подразбира от името, декорацията е „на глазурата“.

Последният етап включва ръчно боядисване на злато с помощта на 22-каратов разредител за злато, който е с кафеникав цвят преди изгаряне в резултат на използваните масла и добавки; детайлите на ръба след това се нанасят с четка. Тази процедура се нарича „златен огън“ и се провежда при 800 ° C. По същия начин дръжките, декорациите и рамките сe рисуват изключително на ръка. Тази занаятчийска работа е много специализирана и се предава от художник на художник през десетилетия учене. 

В сравнение със стандартната порцеланова изработка във всяка отделна фаза на производство (т.е. мотивът и златните декорации се прилагат по време на процеса на натискане на печата), разликата и абсолютното превъзходство на колекцията шедьоври на Zepter е очевидна във всеки детайл.

РАЗМЕР НА ЕЛЕМЕНТИТЕ

Богатството и съвършенството на детайлите, съчетано с големия брой налични артикули, образуват впечатляваща гама от прибори. 

Порцелановата колекция се предлага с възможно най-големия списък от артикули за сервиране на трапезата: от големи чинии за сервиране до най-малката цолница, от супници до чаши за чай и еспресо, всеки комплект е замислен така, че да може да се смесват и съвпадат отделмни елементи, от най-същественото до пълния диапазон в цялото му великолепие. И накрая се предлага и пълна гама за сервиране на чай, кафе и еспресо.

porcelain_22-Zepter

СЕРТИФИКАТ ЗА АВТЕНТИЧНОСТ

Zepter International с гордост заявява, че тези порцелани и свързаната с тях колекция от гамата на Table Art са изцяло ръчно изработени с най-висококачествените материали.

Те са изцяло произведени в Бавария - Германия с най-високо ниво на изработка. Всяко елемент е изработен от твърда порцеланова паста  според оригиналния метод от 18 век. Техниката за довършителни работи, използвана за цветните шарки, е „методът в глазурата“, а златото се прилага с метода „върху глазура“. Техните фини позлати са ръчно боядисани в 22-каратово злато с техниката „изпичане на злато“ и много специализирана изработка.

Zepter International гарантира най-високите стандарти за качество и технологии, като избира най-добрите суровини с контролиран, европейски произход и стриктен надзор на производствените процеси.

Zepter-Masterpiece-Collection-Porcelain-1

Porcelain_Zepter