РЕВОЛЮЦИОНЕН ПРОБИВ В МЕДИЦИНАТА

Системата за светлинна терапия BIOPTRON е световно патентована медицинска апаратура за светлинна терапия със специфичен оптичен блок, който излъчва светлина, подобна на част от електромагнитния спектър, естествено излъчвана от слънцето, но без UV лъчение.

Светлинната терапия BIOPTRON може да действа по естествен начин, като поддържа регенеративните и балансиращи способности на тялото и по този начин помага на тялото да освободи свой собствен лечебен потенциал. Веднъж доставена в тъканите, светлинната енергия насърчава процеса на биостимулация (което означава, че стимулира разнообразни биологични процеси в организмите по положителен начин и по този начин подобрява функциите на тялото).

Технологията, използвана в BIOPTRON се възприе и разпространи в широк мащаб в областта на медицината, като ефективен и удобен за потребителя, нелекарствен медицински уред. Доказано е, че подпомага консервативното лечение на остри и хронични наранявания, както и при постоперативни рани. Изключителните характеристики на светлинната терапия BIOPTRON  позволяват на светлината да прониква не само в кожата, но и в подлежащите тъкани.

Bioptron-new_lamps

ПРОБЛЕМИ С БОЛКАТА?

Хиперсветлинната терапия BIOPTRON се счита за отлично и ефективно терапевтично средство при лечението на всякаква болка, без известни странични ефекти.

  • Изпитвате ли мускулна болка в  горната или долната част на гърба?
  • Имате ли артритна болка в няколко области на тялото (напр. Крака, рамене, шия, гръб, ръце)?

Ако се нуждаете от облекчаване и управление на мускулно-скелетната болка или скованост на ставите, тогава BIOPTRON е решението за вас. Клинично доказана и сертифицирана за медицинско лечение на болка, поляризирана светлинна терапия BIOPTRON прониква дълбоко в тъканта, за да ускори заздравяването, радикално намалявайки възпалението и насърчавайки кръвообращението.

Не е необходимо болката да бъде част от ежедневието ви.

Светлинната терапия BIOPTRON ефективно и безопасно облекчава болката от артрит, болките в долната част на гърба, в горната част на гърба и шията, спортни наранявания и други заболявания. 100% безопасен за всички типове кожа.

Нашето медицинско изделие се използва в болници и за продължително самолечение в домашни условия.

Bioptron Hyperlight е високо ефективен като монотерапия и/или като допълнителна терапия в ревматологията и физиотерапията.

РЕВМАТОЛОГИЯ

  • Остеоартрит 
  • Ревматоиден артрит (хроничен)
  • Артроза

BIOPTRON облекчава болката и уврежданията при пациенти, страдащи от различни форми на ревматизъм.

ФИЗИОТЕРАПИЯ

  • Болка в кръста
  • Болка в рамото и врата
  • Синдром на карпалния тунел
  • Тъканни белези
  • Нранявания на опорно-двигателния апарат

Хиперсветлинната терапия BIOPTRON насърчава подобрения в мобилността и облекчава ежедневната болка.

Bioptron for Arthritis pains

ЛЕЧЕНИЕ НА РАНИ

BIOPTRON ЛЕКУВА РАНИТЕ ПО-ДОБРЕ И ДВА ПЪТИ ПО-БЪРЗО, НАМАЛЯВА БОЛКАТА, ДИСКОМФОРТА И БЕЛЕЗИТЕ

Хиперсветлинната терапия BIOPTRON предлага ефективно и икономично лечение на сложни и незаздравяващи рани по всяка част на тялото, включително тези, причинени от диабет, съдови заболявания, високо кръвно налягане и други здравословни проблеми.

Терапията BIOPTRON може да се използва като допълваща терапия за заздравяване на рани при следните показания:

  • Лечение на рани след травма
  • Изгаряния 
  • Присадки
  • Лечение на рани след оперативна намеса
  • Венозни язви на краката (застойни язви)
  • Декубитус (язви от залежаване)

Bioptron Therapy

"Ефектите от лечението на рани с BIOPTRON светлинна терапия са несъмнено свързани с подобряването на микроциркулацията на кръвта, повишаването на трофичната функция на кръвта, а също така и с повишаването на концентрацията в кръвния серум на растежни фактори и някои цитокини"

- проф. Д-р Самойлова, доктор по медицина, доктор на науките, професионален лидер в областта на фотобиологията и фотомедицината.

Терапията Bioptron ускорява репаративните клетъчни процеси, като намалява риска от инфекция и болката по време на целия оздравителен процес. Регенерираните тъкани са по-еластични, здрави и без белези.

Препоръчваме консултация с лекар преди използването на светлинната терапия BIOPTRON, за да получите професионално мнение, дали лечението е препоръчително или е необходимо друго медицинско предписание

Zepter-Bioptron-wounds

КОЖНИ ПРОБЛЕМИ

BIOPTRON е клинично доказан и сертифициран за медицинското лечение на дерматологични заболявания и кожни проблеми при възрастни и деца. По-специално, светлинната терапия прониква дълбоко в кожата с равни дози синя и червена светлина, насочена към унищожаване на бактерии, които причиняват появата на акне.

Доказано е, че BIOPTRON е полезен за подобряването на остатъчните белези в резултат на различни кожни състояния (напр.  акне вулгарис).

Когато медицинското устройство BIOPTRON се държи над повърхността на кожата, енергията от излъчената светлина прониква през кожата и под тъканите. Това предизвиква биологичен отговор, наречен фото-биостимулация, предисвиквайки различни ползотворни реакции, които могат да бъдат използвани за лечение на:

  • Акне / Акне Розацея 
  • Екзема
  • Псориазис
  • Атопичен дерматит
  • Херпесни инфекции

Bioptron Youthron for skin problems

Водещият медицински апарат за светлинна терапия също може да лекува кожни инфекции, причинени от вируси или бактерии и състояния, засягащи устата, като:

  • Язви
  • Заболяване на венците
  • Възпаление на лигавицата на устата
  • Възпаления на устните
  • Простудни рани (херпес симплекс)

Тези кожни заболявания са доста често срещани и при повечето хора се появяват поне веднъж в живота им. Въпреки че обикновено не са животозастрашаващи, те могат да бъдат много тежки за пациента и да окажат негативно влияние върху качеството им на живот

Светлинната терапия BIOPTRON ускорява лечението на кожата и намалява дискомфорта, който се проявява при много кожни състояния. Той е безболезнен и лесен за използване.

Bioptron Light Therapy accelerates the treatment of skin

СЕЗОННИ АФЕКТИВНИ РАЗСТРОЙСТВА

BIOPTRON е клинично тестван и сертифициран за борба със сезонни афективни разстройства (SAD).

През есента и зимата, когато дните са по-къси и по-тъмни, много хора изпитват умора, потиснатост и липса на енергия. Тези симптоми, известни като зимна апатия.

Сезонните афективни разстройство (SAD) се характеризират с комбинация от симптоми като:

  • Хронична умора
  • Понижена мотивация
  • Повишена нужда от сън
  • Повишен апетит и последващо наддаване на тегло
  • Невъзможност да се чувствате щастливи
  • Социално оттегляне

seasonal affective disorders

Bioptron has the properties of natural light

Точната причина за сезонно-афективните разстройства (SAD) е неизвестна, но изследователите са открили някои биологични симптоми, свързани с нарушаването на нашите циркадни ритми. Циркадните ритми са метаболитни, физически, умствени и поведенчески промени, които следват дневен цикъл. Един от най-известните е цикълът сън-бодърстване.

Недостигът на светлина може да има отрицателен ефект върху ритъма ни на сън.

Светлината BIOPTRON ти позволява безопасно да получиш необходимото количество светлина, за да се пребориш със зимната депресия.

Хиперсветлинната терапия осигурява безопасна и необходима доза ежедневно излагане на ярка светлина.

BIOPTRON притежава свойствата на естествена светлина; увеличава производството на серотонин и зарежда батериите ти с положителна енергия.

ПЕДИАТРИЯ

BIOPTRON е клинично тествана и сертифицирана, безопасна, медицинска терапия за деца и новородени. BIOPTRON се използва за лечение на:

  • Кожни състояния, като екзема
  • Леки рани, наранявания и изгаряния (синини, обриви, зачервяване на кожата и т.н.)
  • Алергични респираторни заболявания, като астма
  •  Инфекции на горните дихателни пътища (обикновена настинка, синусови инфекции, тонзилит)
  • Мускулни, ставни и костни състояния (артрит, мускулен спазъм, навяхвания, щамове и др.)
  • Спортни наранявания (навяхвания, щамове, контузии, тендонит, връзки и мускулни влакна)

Кожните заболявания са често срещани при деца; до 15% от децата страдат от алергична екзема и кожни инфекции (причинени от вируси и бактерии). Кожните заболявания могат да бъдат смущаващи за децата (и техните родители) поради болезненост на кожата, постоянен сърбеж, загуба на сън и неудобство относно появата на кожни лезии по лицето или ръцете.

Светлинната терапия BIOPTRON осигурява лесно за деца лечение, което може да помогне за насърчаване на заздравяването на кожата и намаляване на дискомфорта, свързан с кожата разстройства.

Bioptron Light Therapy System

Bioptron Youthron for sport injuries

По-малките деца са склонни към вирусни инфекции на горните дихателни пътища (т.е. носа и гърлото), като честите епизоди на заболяването годишно могат да доведат до значителна загуба на дни в училището. Светлинната терапия BIOPTRON може да помогне за лечението на тези състояния чрез стимулиране на имунната система и насърчаване на лечебната реакция

Препоръчваме да се консултирате с лекар преди да използвате BIOPTRON светлинна терапия, за да получите професионални съвети дали това лечение е препоръчително или е необходимо друго медицинско лечение.

"Курса светлинна терапия на BIOPTRON води до пълно възстановяване и значително подобрение при 92% от децата, докато ефективността на лекарствената терапия не надвишава 70%. Положителни промени се отбелязват след 1-вото светлинно лечение, докато след 2-рата или 3-тата процедура намаляват кашлицата , хиперемия на гърлото, подобрява носното дишане, съня, апетита, намалява умората и раздразнителносттад-р Наталия А. Жеваго, д.м.н., доктор по фотомедицина и фотоимунология, Институт по цитология.

СПОРТНИ ТРАВМИ

Хиперсветлинната терапия BIOPTRON контролира възпалението и стимулира ранното начало на оздравителния процес, като по този начин систематично намалява времето за възстановяване от началото на нараняването.

Терапията BIOPTRON насърчава заздравяването на рани и ускорява регенерацията на тъканите. Подобрява силата на разтегливост на сухожилията, като помага на спортистите да съкратят времето за зарастване на различни спортни травми:

  • Тенис лакът
  • Голф лакът
  • Напрежение в рамото
  • Тендонит
  • Травми на прасеца и хамстринг
  • Щам на слабините
  • Болка в гърб
  • Подуване
  • Спазми и възли
  • Болка в шията
  • Скованост преди и след тренировка
  • Плантарен фасциит

bioptron_article-sport_injuries_1

Хиперсветлинната терапия BIOPTRON е отлично и ефективно терапевтично средство при лечение на всякаква болка, а също така може да бъде неразделна част от лечебните протоколи, прилагани във физиотерапията и рехабилитацията.

Хиперсветлинната терапия Bioptron:

  • Носи облекчение на болките в мускулите
  • Успокоява болките в мускулите и ставите
  • Оптимизира мускулния метаболизъм, ускорява заздравяването на тъканите
  • Увеличава обхвата на активните и пасивни движения на ставите
  • Позволява по-бързо възстановяване на мускулната и ставната дейност
  • Намалява възпаленията и отоците
  • Стимулира производството на фибробласти и колаген, подобрявайки силата на разтегливост на тъканите
  • Подобрява микроциркулацията на кръвта за насърчава регенерацията на тъканите

Bioptron for sport injuries

Bioptron_sport_XL

АНТИЕЙДЖИНГ

Милиони хора по света се възползват от BIOPTRON за неинвазивна козметична светлинна терапия, за да изглеждат по-млади.

Произведеният в Швейцария BIOPTRON беше определен за антиейджинг устройство номер 1 на Европейския конгрес по естетична и антиейджинг медицина в Париж.

Няколко международни медицински експерти представиха ефекта от светлинната терапия с BIOPTRON на антиейджинг конференции в Лондон, Париж, Монте Карло, Варшава и Букурещ, като демонстрираха, че проникващата поляризирана светлина на BIOPTRON е клинично тествана за намаляване на фините линии, при намалена устойчивост, еластичност и неравен тен на кожата, като резултатът е здрава, млада кожа.

Клиничните проучвания показаха, че BIOPTRON оказва позитивен стимулиращ ефект върху специфични клетки в кожата, познати като фибробласти, което води до образуването на колаген и еластин.

Bioptron has been voted the number one Anti-Aging device

КАК ХИПЕРСВЕТЛИНАТА BIOPTRON СТИМУЛИРА И РЕГЕНЕРИРА КОЖАТА

Терапията BIOPTRON забавя естествения процес на стареене на кожата. Ефективно премахва основните признаци на стареене на кожата и засилва ефекта от козметичните продукти и процедури.

BIOPTRON Hyperlight има множество ефекти, които го правят уникално устройство за предотвратяване, лечение и поддържане на млада кожа. Медицински сертифицирано устройство подобрява клетъчните механизми и естествено подмладява кожата.

Безопасното и неинвазивно третиране с BIOPTRON само за десет минути на ден намалява бръчките без никакви странични ефекти.

bioptron_article-anti_aging